Hvordan koble opp en Clarion Amp til høyttalere

Clarion bygger en rekke forsterkere med ulik effekt og kanalkonfigurasjon for bil lydprogrammer. Som med andre merker av forsterkere, de er designet for å operere forskjellige antall høyttalere. For eksempel, en to-kanals forsterker vil typisk kraft to høyttalere og en 4-kanals forsterker vil vanligvis kjøre fire høyttalere. Det er viktig når du setter systemet sammen for å sørge for at høyttalerne er riktig koblet til forsterkeren. Men med noen enkle verktøy og litt kunnskap er det en ganske enkel oppgave. Og siden Clarion forsterkere er konfigurert for høyttaler oppkobling på samme måte som andre bil forsterkere, kan du bruke denne kunnskapen til å koble opp andre forsterkere til høyttalere.

Bruksanvisning

1 Fjern 1/2 tomme av isolasjon fra endene av hver av høyttalerkablene du skal feste til forsterkeren, ved hjelp av en wire stripper.

2 Løsne skruterminaler for ditt Clarion forsterker med en stjerneskrutrekker. Back off skruen langt nok til at det er plass til de nakne endene av høyttalerkablene til å skyve under skrueterminaler.

3 Match høyttalerkablene du skal koble til høyttalerterminalene på forsterkeren. En fire-kanals forsterker vil ha utganger for foran høyre, foran til venstre, bak til høyre og venstre side bak høyttalerne.

4 Skyv den positive ledningen for høyttaleren du kobler under skruen terminalen av matchende høyttalerterminalen på Clarion forsterker. Den positive ledningen vil være merket med "+" merker eller vil være en solid farge. Stram til skruen for å holde ledningen.

5 Skyv den negative ledningen for høyttaleren du kobler under skruen terminalen av matchende høyttalerterminalen på Clarion forsterker. Den negative ledningen vil være merket med "-" merkene, eller vil være en farge med en hvit stripe. Stram til skruen for å holde ledningen.

6 Gjenta trinn 4 og 5 for alle høyttalerne du kobler til.

Hint

  • Sørg for at forsterkeren ikke er på når du gjør høyttalertilkoblinger.