Hvordan koble en hjemme-PC til en TV

Koble til en TV til en hjemme-PC slår TV til en annen dataskjerm. Siden TV-er er vanligvis større enn dataskjermer, med en TV som en ekstra skjerm gir databrukere med mer arbeidsplass. Videre koble en TV til en datamaskin tillater brukere å se online TV, filmer og bilder på TV-skjermen uten huddling rundt en mindre dataskjerm. Måten som en hjemme-PC og TV skal kobles avhenger av ruter tilgjengelig på TV og datamaskin. En VGA-tilkobling, HDMI, DVI og S-Video er noen av de måter å koble en TV til en hjemme-PC.

Bruksanvisning

1 Analyser tilkoblinger på datamaskinen og TV. HDMI og DVI tilby den beste oppløsningen av alle mulige sammenhenger, men eldre TV-er og datamaskiner ikke har en HDMI eller DVI-port. I dette tilfellet må en S-Video eller VGA-tilkobling benyttes. Som forklart på Microsoft.com, må datamaskinen ha en video port som matcher en av utgangene på TV. Hvis du har en eldre TV-apparatet, må du kanskje kjøpe en adapter for å konvertere TV-en til en annen utgang. De fleste nyere HD TV-er har HDMI, VGA, S-Video og DVI-utganger.

2 Plasser maskinen nær TVen. Dette sikrer kablene rekker. Slå av datamaskinen og koble fra skjermen. Tastaturet og musen bør fortsatt være koblet til datamaskinen.

3 Plugg den riktige videokabelen til video-porten på datamaskinen. Videokabelen som brukes vil bli bestemt av tilkobling tilgjengelig på TV og datamaskin. For eksempel, hvis både TV og datamaskin har HDMI-porter, en HDMI-kabel for å etablere en forbindelse mellom TV og hjemme-PC. Koble den andre enden av videokabelen til TVen.

4 Koble en lydkabel til datamaskinen. Lydkabelen skal være koblet til datamaskinens lydutgang, som vanligvis vil bli angitt med en hodetelefon grafisk. Det motsatte enden av kabelen må være koblet til lyd-porten på TV-en. Dette vil overføre lyden gjennom TV. Ved hjelp av en lydkabel er nødvendig når du bruker en VGA-tilkobling, men kan ikke være nødvendig når du bruker andre tilkoblinger.

5 Slå på TV'en. Ved hjelp av fjernkontrollen, slår TV-apparatet til inngangskanalen som samsvarer med tilkobling til datamaskinen. For eksempel, hvis du har koblet HDMI-kabelen til TV-ens inngang 2-port, slå på TV til inngang 2. Det kan være nyttig å se i TV-ens brukerveiledning for videre instruksjon.

6 Slå på datamaskinen. Dataskjermen skal vises på TV-skjermen.