Hvordan koble en GPS til en PC

GPS-brukere noen ganger ønsker å overføre kart eller sporingsinformasjon fra sin GPS for bruk på sine datamaskiner. Seriekabler og passende programvare for kommunikasjon mellom de to enhetene er nødvendig. Vær sikker på at du kjenner din GPS produsent og modellnummer for å kjøpe nødvendig utstyr for å koble GPS til en PC.

Bruksanvisning

Koble en GPS til en PC for dataoverføring

1 Se på din GPS brukerveiledning for å finne ut hvilken type port GPS bruker. Eldre enheter bruker en seriell port, mens nyere versjoner har vanligvis en USB-port. Håndboken vil også fortelle deg hva slags kabler du må kjøpe hvis de ikke allerede er inkludert med GPS.

2 Fastslå om PCen har en USB-port eller en seriell kommunikasjonsport ved å undersøke baksiden av datamaskinen. Hvis PC og GPS ikke har samme type port, trenger du en omformer for å koble de to maskinene.

3 Sørg for at GPS har en jevn strømkilden før du overfører data til datamaskinen. Ha ekstra batterier tilgjengelig eller feste GPS til en DC-adapter som får strøm fra en stikkontakt.

4 Installer GPS-programvare og eventuelle nødvendige drivere på datamaskinen slik at du vil ha en måte å lese data du overfører. Produsenten av GPS kan ha anbefalinger om programvare som fungerer godt sammen med din modell.

5 Koble serie- eller USB-kabelen inn i din GPS og PC-en. Du kan bli bedt om å oppgi GPS-innstillinger. Se i GPS manualen for å få hjelp om innstillinger.

6 Åpne din GPS-programvaren før du begynner å laste ned fra GPS-mottakeren. Vent til overføringen er fullført før du lukker programmet.

7 Koble kablene fra din PC og GPS etter nedlasting sporingsinformasjon. Koble fra for tidlig kan føre til avbrudd i overføring og kan føre til at du mister noen lagret informasjon.

Hint

  • Omformere kan koble til en GPS med en USB-port til en PC med en seriell port, eller en GPS med en ni-pin (DB9) seriell port til en datamaskin med en 25-pinners (DB25) port. Omformere er ledsaget av en sjåfør som du installerer på datamaskinen for å fortelle det hvordan du bruker omformer eller annen enhet.
  • GPS-programvare er tilgjengelig for Macintosh-brukere så vel som PC-brukere. I mange tilfeller, prosessen med å koble en GPS til en Mac er enklere, fordi USB-til-USB-tilkobling ikke krever installasjon av drivere.