Hvordan koble en DVD-spiller til en Sanyo TV

Trekke opp en DVD-spiller til Sanyo TV er i siste instans en enkel prosess, men det store utvalget av inngangstyper kan være forvirrende. Det hjelper å ha en guide gjennom prosessen slik at du får følelsen av at hav av fargerike knekt.

Bruksanvisning

Gjør Connection

1 Bestem videotilkoblingstype. Din Sanyo TV har inngangskontakter på bakpanelet til å akseptere lyd og video fra eksterne kilder. Avhengig av hvilket år TVen ble gjort, dine preferanser og tilgjengelige kabler, disse er dine valg:
Composite: Disse rød / hvit / gul RCA-kabler er en smal sak å installere, men gir den laveste kvalitet signal. Den gule overfører videoen mens den røde og hvite kabler overføre lyden. (Dette alternativet vil ikke gi deg surround-lyd.)
S-Video: Litt bedre enn komposittvideokvalitet. Du trenger en egen kabel for å overføre lyd.

Komponent video: Denne metoden deler videosignalet inn i tre deler (derav behovet for tre kabler), noe som gir et bedre bilde enn S-video. Bildet er vanligvis umulig å skille fra HDMI. Du trenger en egen kabel for å overføre lyd.

HDMI: En alt-i-ett-løsning som vil overføre den høyeste kvalitet video og lyd på en gang. De fleste Sanyo TV og DVD-spillere som er gjort siden 2007 har dette alternativet. Hvis enhetene støtter det, er HDMI det beste alternativet.

2 Bestem lyden tilkoblingstype. Du har noen valg når det kommer til lyd. Valget du gjør vil avhenge av hvordan du lytter, ønsket lydkvalitet og kablene tilgjengelig. Det er fire alternativer:
Analog kompositt: Disse røde og hvite RCA-kabler er den vanligste metoden, men produsere den laveste lydkvalitet. Denne metoden vil ikke overføre ekte surroundlyd. Bruk denne metoden hvis du lytter gjennom TV-høyttalerne.
Digital koaksial: Hvis du bruker en surround sound mottaker eller TV har digitale lydinnganger, vil du ønsker å bruke denne metoden. En vanlig RCA-kabel kan brukes.
Digital optisk: Hvis du kjører kabelen over lange avstander, kan du melde deg på dette dyrere kabel. I de fleste tilfeller vil du ikke høre en forskjell mellom optisk og koaksial.
HDMI: Den enkleste og beste alternativet, hvis TV-en og DVD-spilleren støtter det.

3 Koble den opp! Hvis du kobler direkte til Sanyo TV, velg din audio / video-metoden og få de riktige kabler. Tilkoblingsmetode du velger vil kreve en bestemt kabel --- det er lett å se hvilken kabel som går der fordi de er formet annerledes og vil passe bare én måte. De vil også ha passende navn som "koaksial utgang" eller "komponentinngang." Husk å matche fargene hvis du bruker kompositt eller komponent-tilkoblinger (rød til rød, grønn til grønn, osv). Noen ganger er det flere innganger av hver type, avhengig av TV-modellen. I dette tilfellet spiller det ingen rolle hvilken du bruker.
Strøm opp DVD-spilleren, sett inn en DVD og stille inn TVen til riktig inngangskanal ved å trykke på "input" eller "input velg" på fjernkontrollen til du får et bilde.
Hvis du kobler til en surround-lyd mottaker, koble kablene til DVD-inngangene plassert på baksiden av mottakeren på samme måte som du ville koble dem direkte til TV-en. Spille av en DVD og endre inngangsvelgeren på mottakeren til DVD.

Hint

  • Hvis du har problemer med å finne de riktige kablene, kan de bestilles på nettet eller fås der du kjøpte din Sanyo TV.If du får et bilde, men ingen lyd (eller lyd, men ikke bilde), dobbeltsjekke innganger for å sikre at de samsvarer . For eksempel, en inngang merket "video en" matcher opp til "audio 1" og er vanligvis plassert i nærheten av hver other.Did du vet at du kan bruke mindre dyre RCA-kabler i stedet for komposittvideokabler? (Pass på at de er tykkere høy kvalitet slag.)