Hvordan koble en DVD-spiller til en PC LCD-skjerm

Hvordan koble en DVD-spiller til en PC LCD-skjerm


En LCD-skjerm for en PC kan også brukes som en flatskjerm-TV for å se på plater på en DVD-spiller. Avhengig av LCD-skjermen modellen innebærer forbindelsen mellom komponentene enten en S-videokabel eller en RCA-type komposittvideokabel med en rett plugg. Dette vil overføre videosignaler fra DVD-spilleren til skjermen. For å høre lyd, vil det også være nødvendig å koble DVD-spilleren til en ekstern sett med høyttalere eller hodetelefoner.

Bruksanvisning

1 Sjekk kontaktene på LCD-skjermen for å finne ut hvilken kabel som skal brukes. En oval port med fire hull på innsiden er det S-video IN-kontakten, og er vanligvis merket som sådan. En runde gule kontakten merket Composite IN vil bruke en standard RCA videokabel. Bruk S-video hvis skjermen har denne kontakten fordi bildekvaliteten er bedre enn standard kompositt video.

2 Koble enten en S-video- eller komposittvideokabelen til den riktige kontakten på LCD-skjermen ved å sette støpselet og skyve rett i. S-video plugg har et hakk som må være på linje med tilsvarende tapp på skjermen jack for det å passer ordentlig.

3 Koble den andre enden av kabelen til Video OUT-kontakten på DVD-spilleren.

4 Plugg den hvite og røde lydkablene inn i DVD-spillere Audio OUT-kontaktene, og koble den andre enden av kablene til audiokontaktene på et par selvdrevne eksterne høyttalere, for eksempel stasjonære modeller som brukes med en datamaskin.

5 Bruk en Y-adapter for å konvertere RCA-plugger til mini-plugg som kan være nødvendig for å koble til eksterne høyttalere. Tilgjengelig i elektronikkforretninger, har en Y-adapter to kontaktene på den ene enden for å koble RCA-plugger fra DVD-spilleren og en mindre jack i den andre enden for tilkobling av en mini-plugg.

Hint

  • Koble DVD-spilleren til en forsterker, deretter koble forsterkeren til LCD-skjermen skaper ytterligere lydfunksjoner. Et eksempel kan være å koble et sett med surround høyttalere til forsterkeren for en hjemmekino-oppsett.
  • Koble elektroniske komponenter fra strømkilden mens du kobler til.