Hvordan koble en Automotive Analog Dwell Meter til Test

Du bruker en Dwell meter, analog eller digital, med eldre stylet tenningssystemer, de som brukte en distributør med kontaktpunkter. Biler og lastebiler produsert frem til midten av 1970-tallet bruke pek-stil tenningssystemer. Bo - målt i grader - referert til lengden av tiden kontaktpunktene være åpen i løpet av en fullstendig omdreining av fordeleren er kammen. Måling og regulering av kamvinkel av kontaktpunktene var et avgjørende skritt som måtte bli tatt under en stor melodi på de biler og lastebiler.

Bruksanvisning

1 Slå opp tennings spesifikasjonene for kjøretøy som du arbeider på i servicehåndboken. De fleste biler er tilgjengelig med flere forskjellige motorer, så sørg for at du leser kamvinkel spesifikasjonene for motoren i bilen din.

2 Start motoren og la den gå på tomgang før den har nådd normal driftstemperatur. Dette er viktig fordi du vil forgasseren for å slippe av sin ruse stopp før du tar holde lesing. Tørk av skitt og fett av de positive og negative terminalene på coilen med en butikk fille mens motoren varmes opp til normal driftstemperatur. De positive og negative terminaler kan identifiseres med en "+" og "-" sign stemplet ved siden av dem, eller en "Pos" og "Neg" stemplet ved siden av dem.

3 Sett spenningsvelgeren til 12-volt posisjon. De fleste Tach-dwell meter er laget for å brukes på enten 6 volt eller 12-volts bilsystemer. Sett funksjonsbryteren til "Dwell" posisjon. De fleste oppholds meter er kombinert med turteller som brukes til å måle turtallet. Sett sylindervelger for riktig antall sylindre - 4, 6 eller 8 sylindre.

4 Koble alligator klipp på den røde, positiv test ledelse på holde meter til den positive polen på coilen. Koble alligator klipp på den svarte, negative testledningen til den negative polen på coilen eller til enhver passende metall bakken på motoren.

5 Hold bor meter slik at du ser direkte på målerens pekeren for en nøyaktig lesing. Legg merke til lesing og sammenligne det det som er angitt i servicehåndboken.

Hint

  • Vær forsiktig når du arbeider på tenningssystemet. Sekundærsiden av systemet frembringer i overkant av 10.000 volt. Denne høy spenning forårsaker smertefulle, ikke-dødelige sjokk. Den virkelige faren for disse sjokkene er at du vil rykke hånden bort og skade deg selv på noen skarpe metalldelen eller ved å få inn i bevegelige deler.