Hvordan koble en Amplifer til en DVD-spiller for den beste lyden

DVD-spillere revolusjonert hjem filmen seeropplevelse når de ble introdusert til den amerikanske offentligheten i mars 1997. De tilbød klare video, krystallklar lyd og utrolig fleksibilitet til å styre filmopplevelse.

Dagens nyere DVD-spillere tilby enda flere fordeler, som ekte 5.1, 6.1 eller 7.1 lyd.

For den audiofile, som elsker filmmusikk så mye som filmer seg selv, her er hvordan du kobler en forsterker til en DVD-spiller for beste lyd.

Bruksanvisning

1 For å få best mulig klarhet og ultimate lyd fra DVD-filmer, bør du koble DVD-spilleren til en forsterker med en ren digital tilkobling.

Ditt første skritt er å se på baksiden av DVD-spilleren og avgjøre hvorvidt spilleren har digital lyd.

2 Hvis de eneste lydutgangene tilgjengelig er de røde og hvite komposittutganger, så DVD-spilleren ikke støtter digital lyd. Det kan bare behandle vanlig stereolyd.

Hvis du ser en oransje-farget utgang, da DVD-spilleren støtter en digital koaksial tilkobling. Hvis du ser hva som ser ut som en liten "svingdør", deretter DVD-spilleren støtter digital optisk lyd. Utgangene er vanligvis merket i tillegg.

3 Deretter må du sjekke din forsterker for å finne ut hvilken type tilkobling det støtter.

4 Hvis både DVD-spilleren og forsterkeren har porter for Toslink-kabel (digital optisk), og deretter gå med den. Kjøp en Toslink-kabel hos din lokale audio / videobutikk og smekk den ene enden i DVD-spilleren utgang og den andre enden i forsterkerinngangen.

Toslink kabelen kan du nyte ekte digital 5.1, 6.1 eller 7.1 lyd. Siden signalet er levert via lys, lyden er ren, skarp og klar.

5 Digital koaksialkabel gir også ekte digital lyd, men de fleste audiofile foretrekker Toslink-tilkobling. Men hvis du bare har digital koaksial evne, er det fortsatt en utmerket kilde til digital lyd.

6 Med DVD-spilleren er koblet til forsterkeren, bruke forsterkerens fjernkontroll til å endre innspill til "DVD". Sett inn en DVD-film i spilleren og lytte etter lyden.

De fleste forsterkere vil vise at lyden blir inngangen er "Digital 3/2", "Digital 5.1" eller noen annen lyd konfigurasjon. Hvis forsterkeren støtter DTS og DVD har en DTS lydspor, da DTS lydspor automatisk skal spilles om en digital tilkobling er opprettet.

7 Med Blu-ray-plater og HD-DVD-spillere, du virkelig ønsker å få best lyd for å holde tritt med oppgraderinger i videokvalitet. Ved å koble DVD-spilleren til forsterkeren med en Toslink eller digital koaksial kabel, kan du nyte den beste lyden systemet har å tilby.