Hvordan koble Audio Video Components

Hvis du har kjøpt en ny underholdning komponent, for eksempel en DVD-spiller, spillkonsoll eller stereo, må du koble enheten til underholdningssystemet, mest sannsynlig en TV eller stereoanlegget. For å koble til enheten, må du bruke en RCA-kabel, med enten tre eller seks fargekodede tilkoblinger, avhengig av hvorvidt enheten støtter HD audio og video. Disse fargene gjør koble den nye enheten raskt og enkelt.

Bruksanvisning

1 Åpne den nye enheten. Plasser den i nærheten av TV som den vil bli koblet til. Ikke koble den til et strømuttak for å unngå elektrisk støt.

2 Plugg RCA kabelen på baksiden av den nye komponenten. Det bør være fargekodede plugger som passer fargede tilkoblingsplugger på baksiden av enheten. Gul representerer video, rød representerer riktig lyd, og hvit representerer venstre lyd. Noen ganger vil tre ekstra plugger tilgjengelig for HD video og lyd, kobler de i også hvis de er til stede.

3 Plugg den andre siden av RCA kabelen på baksiden av TV-en eller underholdningssenter. Som på baksiden av enheten, vil TV-pluggene være fargekodet. Kontroller at fargene på TV tilsvarer fargene på pluggene. Dette vil sikre at enheten vil fungere når du slår den på.

4 Plugg den nye komponenten i stikkontakten og slå den på. Test at det fungerer ved å endre inngangsinnstillingen på TV ved hjelp av fjernkontrollen. Hvis du måtte plugge den nye komponenten i en videospiller eller stereo, slå den på og endre inngangsinnstillingene for den nye enheten.

Hint

  • Hvis enheten har seks inngangs plugger, men TV har bare tre, trenger du bare å plugge inn den gule, hvite og røde fargede pluggene.
  • Trekk alt fra stikkontakten før du setter opp den nye enheten for å unngå elektrisk støt.