Hvordan kjøpe en Audio-Video Distribution System

Du har sprung for hjemmekino-oppsett og stereo med 300 CD-skifter. Nå hva som skjer når du er nede og ønsker å lytte til en CD som er fanget i spilleren oppe, eller når du ser på en pay-per-view-film i hjemmekinoen, men trenger å gå lage middag? Du trenger en hel-huset audio-video distribusjonssystem.

Bruksanvisning

1 Tell antall lyd- og videokilder (DVD-spiller, CD-spiller, kabel eller satellitt, FM-mottaker) i din nåværende oppsett.

2 Bestem antall utganger (rom eller soner i huset ditt) der du ønsker å høre eller se.

3 Shop for en controller - den sentrale hjernen i systemet - som kan tjene hele hjem. Kostnaden av kontrolleren varierer avhengig av hvor mange innganger og utganger det har. De fleste kontrollere kan kobles: Hvis man kontrolleren håndterer seks utganger, men du har ni soner, kan du sette sammen to seks-utgang kontrollere.

4 Se etter kontrollpaneler som er fornuftig og enkel å betjene. De fleste systemer benytter berøringsskjermen pads i hvert rom for å styre lyd og video, og kommer med håndholdte fjernkontroller.

5 Se etter en Internett-aktivert system hvis du lytter til nettradio og streaming media. Noen systemer kan arbeide med eksterne tilkoblinger, men de fungerer mye bedre med bredbånd. Noen har en innebygd harddisk for lagring av MP3-filer.

6 Få et system med en innebygd intercom hvis du har et stort hus. Noen systemer kan varsle deg når det ringer på døren.

7 Husk at disse systemene krever ledninger til hvert rom, så det er lettest å installere en mens du bygger eller remodeling. Hvis du installerer en i et eksisterende hus, ansette en erfaren entreprenør (se Hvordan Leie en entreprenør, rørlegger, maler eller elektriker). Audio-videosystemer kan også knyttes til hjemmeautomasjonssystemer (se Hvordan kjøpe en Home Automation System).

Hint

  • På grunn av sin kompleksitet, er audio-video distribusjonssystemer solgt det meste av forhandlere / installatører. Hvis du ønsker å kjøpe og installere din egen, vil du sannsynligvis nødt til å handle på nettet.
  • Noen systemer har prangende statister. For eksempel kan du ha cover art for CD eller DVD som spilles vises på en LCD-tastaturet i enkelte rom. Du kan bestemme om det er verdt pengene.