Hvordan kan jeg forbedre drivstoff kjørelengde på Min 1989 Ford Bronco?

Hvordan kan jeg forbedre drivstoff kjørelengde på Min 1989 Ford Bronco?


1989 Ford Bronco er en klassisk tidlig SUV som, mens flott for å ta off-road, er ikke spesielt snill mot sin eiers gass regninger. Som enhver SUV, er det et stort og tungt kjøretøy. Faktisk er Bronco mer kraftig bygget enn noen andre SUVer, som er basert på F-150 pickup lastebil kroppen. Selv om ingen Bronco noensinne vil nærme drivstoffeffektivitet av en liten bil, betyr ikke dette er det ikke rom for forbedring. Ved å betale mer oppmerksomhet til vedlikehold og dine kjørevaner kan du få en betydelig mengde ekstra kjørelengde fra hver tank.

Bruksanvisning

Vedlikehold Tips

1 Endre olje. Gamle, skitne olje vil gjøre motoren jobbe hardere og brenne mer gass. Når du endrer olje, at du fyller Bronco oljereservoar med karakteren av olje anbefalt i håndboken. Bruker riktig klasse kan forbedre kjørelengde med 1-2 prosent. Hvis mulig, kjøpe olje merket som "Energy Spare". Disse blandingene inneholder friksjonsreduserende tilsetningsstoffer som holder motoren i gang jevnt.

2 Blås dekkene. Dette er spesielt viktig hvis du jevnlig tar din Bronco off-roading. Det er vanlig å la litt luft ut av dekkene når du går off-road, for å gi dem bedre grep. Sviktende å fylle dem når du kommer tilbake til fortauet vil redusere Bronco kilometerstand. Å holde på trykket anbefalt av Ford (som vil bli skrevet i manualen og på et klistremerke på innsiden av førersiden dør jamb) kan få deg en 3,3 prosent forbedring i kjørelengde.

3 Ta din Bronco inn til en mekaniker og har motoren stilt opp. Dette er spesielt viktig for eldre-modell biler som 1989 Bronco, som har opplevd en god del slitasje. Effektivitetsgevinster fra de mindre reparasjoner som er gjort i en tune-up - for eksempel tennplugg renhold, injektor rengjøring, og timing justering - kan gi deg opp til en 4 prosent hoppe i kjørelengde, mens noen store reparasjoner kan gi deg opp til en 40 prosent forbedring.

Kjøretips

4 Losse ekstra vekten fra Bronco. Med et stort lasterom, er det lett å la ekstra utstyr og verktøy hoper seg opp. Dette vil skade drivstoffeffektivitet; tilsette 100 pounds av vekt kan redusere drivstoffeffektiviteten med opp til to prosent, men i en stor, tung kjøretøy som Bronco denne effekten vil være mindre uttalt.

5 Vær oppmerksom på din kjørestil. Plutselig akselerasjon, rask oppbremsing, og skarpe svinger alle føre til en reduksjon i kjørelengde. Kjører jevnt i stedet kan forbedre kjørelengde mye: 33 prosent på motorveien og 5 prosent i byen. For å hjelpe deg med å holde en jevn hastighet på motorveien, bruke cruise control. Dette vil spare gass ved å eliminere unødvendig akselerasjon og retardasjon.

6 Kjør på eller nær fartsgrensen når det er mulig. Drivstoffeffektivitet avtar når du kjører mye fortere enn 60 miles per time. Siden dette er over den lovlige grensen i de fleste jurisdiksjoner, vil det også holde deg fra å tjene en fartsovertredelse billett.

7 Unngå tomgangskjøring din Bronco. All gass du forbrenner mens du sitter fremdeles er, i hovedsak, bortkastet. Hold Bronco kjører når stoppet i trafikken, men ikke når du venter på å hente noe, slippe dem av eller på annen måte sitte å vente. Ditt nivå av tomgangskjøring, men er avhengig av tilstanden din forretter; om de er like gammel som din Bronco, da de ikke kan starte bilen lett. Erstatte dem vil tillate deg å trygt stoppe og starte motoren og dermed spare gass.

8 Skift til din overdrive utstyr når du kjører på motorveien hastigheter. Dette gjør at Bronco motor for å slå saktere, redusere slitasje og sparer drivstoff.