Hvordan kan jeg feilsøker en dynamo for en HHR Turbo?

Hvordan kan jeg feilsøker en dynamo for en HHR Turbo?


Chevrolet HHR Turbo er designet som en konkurrent til Chrysler PT Cruiser. Selv om det ikke starter godt, har HHR kontinuerlige forbedringer i design og ytelse (inkludert side gardin airbags, større stabilitet og anslagsvis 32 miles per gallon) gjorde det en sterk kandidat. Hvis HHR Turbo viser tegn til å miste makt eller hvis du har problemer med å få den til å skru, kan dynamoen være svak.

Bruksanvisning

1 Hev Chevy panseret og finne dynamo (en runde, beltedrevet motor mekanisme). Klikk på en av linkene i "Referanser" for et bilde av en dynamo.

2 Kontroller dynamoen for skader. Korrosjon, rust og stykkene er alle tegn på problemer. Kontroller tilkoblingene av batterikablene på batteripolene for dårlig passform eller etsende materiale. Rengjør kabelkontakter og stram tilkoblingene hvis de er løse.

3 Tørn motoren og lytte etter lyder som kommer fra dynamoen. Generatoren skal være stille. Støy kan være et tegn på ødelagte interne mekanismer, kortsluttet dioder eller en bøyd skivene. Har dynamoen sett på av en mekaniker eller en tekniker på en auto deler forhandler.

4 Koble et voltmeter til batteripolene mens motoren er i gang. Fest positive testledningen til den positive batteriet innlegget, og deretter legge den negative ledningen til den negative batteriet innlegget. Den positive bly og post er røde, og den negative ledningen og post er svart.

5 Se på lesing på voltmeter. En god, sterk dynamo vil vise en spenningsmåling mellom 13,6 og 14,3 volt. Noe mindre betyr at dynamoen ikke er sterk nok til å lade batteriet mens motoren er i gang.

Hint

  • Test batterispenningen ved å koble voltmeter til batteriet mens motoren er slått av. Spenningen skal måle mellom 12,5 og 12,8 volt.
  • Bruk verneklær og vernebriller når du arbeider nær en løpende motor.