Hvordan kan jeg endre en Canon FD Lens til en Canon EOS?

Hvordan kan jeg endre en Canon FD Lens til en Canon EOS?


Canon FD fatning oppsto i 1970 da selskapet gjort en endring for å imøtekomme nye kameraer, særlig Canon A-1. Den uvanlige montere fungerer ved å plassere linsen mot kroppen åpning og snu en ring for å stramme den. Tidlig 35 mm speilreflekskameraer brukes en skrue mount system, men senere overført til bajonett mounts, som krever at du setter på objektivet, og slå den til den låses. Canon byttet til denne type mount med EOS-kameraer.

Bruksanvisning

1 Fest FD til EOS adapter til FD linsen. Denne type adapter har linseelementer i det å korrigere for forskjellene mellom FD-fatning og EOS kamera. De fleste objektivadaptere er bare ringer med en side for objektivfatningen, og den andre for kameraet montere. Denne typen vil ikke fungere for FD til EOS konvertering uten å miste litt fokus evne.

2 Sett adapteren-og-objektiv kombinasjonen inn i objektivfatningen på Canon EOS og snu det, akkurat som du ville en standard EOS linse. Faktisk, kan du la adapteren på objektivet for å gjøre det utbyttbare med andre objektiver. Dette vil fremskynde prosessen med å endre linser.

3 Se gjennom søkeren og fokusere linsen med fokusringen. Du vil miste autofokus evne på de fleste FD-objektiver montert på EOS-kameraer. Det var noen spesialiserte FD autofokusobjektiver. Disse fokuserer med mekanismer i linsene, men ikke med kameraet maskinens autofokussystem.

4 Still inn blenderåpningen manuelt i henhold til lukkerhastigheten du velger. Igjen, mister du automatisk blenderkontroll ved å bruke FD-objektiv på EOS-kameraet. Hvis du er vant til manuelle speilreflekskameraer, vil dette ikke føre til et problem. Hvis du ikke er, men vil du trenger for å bli vant til å sette alt manuelt. Måleren på EOS fortsatt skal fungere, slik at du kan bruke informasjon som er samlet på apparatet for å stille lukkertid og blenderåpning åpninger.

5 Øv med FD-objektiv på EOS kroppen før du må skyte noen alvorlige prosjekter. Det kan ta litt tid å bli vant til. Prøv det i mange forskjellige lyssituasjoner å øke hastigheten på å gjøre manuelle innstillinger.