Hvordan kan et DSLR-kamera fungerer?

The Lens

Et fotografi tatt med et digitalt speilreflekskamera (DSLR) kameraet starter på linsen. En DSLR objektiv er egentlig en samling av under objektiver kalt elementer. Hver linse foredler og fokuserer lys for å skape en skarp, høy bildekvalitet. Linser på DSLRs kan endres for ulike formål. Vidvinkelobjektiver kan festes for landskap. Lange teleobjektiver kan brukes til dyreliv eller sportsfotografering. Zoomobjektiver eller objektiver som endrer deres brennvidde mellom vidvinkel og tele, er svært vanlig og er ofte inkludert med kameraet.

The Mirror, Prism & Søker

Hva gjør en DSLR unik er speil og pentaprisme. Et speil bak linsen reflekterer lyset oppover til en fem-sided prisme, eller pentaprisme, hvor det reflekteres gjennom søkeren. Når utløserknappen er trykket, til speilet like bak linsen knipser opp tillate en rett bane mellom lyse og lukkeren. Lukkeren åpner for den nødvendige tid og lyset faller på sensoren. I et DSLR hva en fotograf ser i søkeren er nesten nøyaktig det som fanges opp av sensoren.

The Shutter & Aperture

I en DSLR, ligger lukkeren mellom flip-up speil og sensor og åpningen er funnet i linsen. Aperture kontroller, ved å utvide og kontrahering, mengden av lys som passerer gjennom linsen. Lukkeren styrer mengden av lys som faller på sensoren ved å forbli åpen for en bestemt tidsperiode. Lukkeren og blenderåpning arbeide sammen for å gi en nøyaktig mengde lys til å falle på sensoren.

Sensor

Sensoren er en matrise av små enheter som måler intensiteten og fargen på lyset tillates å falle på sensoren ved lukkeren. Disse enhetene er kalt sensor områder og består av en liten linse, en signalforsterker, og en analog til digital omformer. Kvaliteten av det endelige bildet er først og fremst en faktor på sensor kvalitet.

Behandling i kameraet

Når bildet har blitt fanget av sensoren og omdannet til en digital form, er grunnleggende bildebehandling gjøres i kameraet. Dette kan innebære å fjerne støy og korn som ligger i sensoren, justere fargenivåer til bruker smak, og andre enkle oppgaver som ikke krever kraften til en stasjonær datamaskin. Mer moderne speilreflekskameraer har flere kraftige datamaskiner som tillater mer komplekse behandling i kameraet som å konvertere et bilde fra farge til svart og hvitt.

Minnekortet

Etter bildebehandling, blir bildet lagret på et flash-minnekort for senere gjenfinning av datamaskiner. Flashminne brukes fordi det ikke krever strøm for å lagre et bilde. Vanlige minnekort er xD, SD, Memorystick og Compact Flash. Når et bilde er på et minnekort, kan det leses av hvilken som helst datamaskin med en passende kortleser. De fleste, men ikke alle, speilreflekskameraer bruker Compact Flash eller SD-minne.