Hvordan kald luft inntak systemer til å fungere

Hva er en kald luft inntak systemet?

Kald luft inntak systemer er ettermarkedet tillegg er tilgjengelig for mange forskjellige typer diesel og bensindrevne biler. I motsetning til kompressorer og turboladere, har kald luft inntak system uten bevegelige deler for å skade eller bekymre seg og opererer på grunnleggende prinsipper om termodynamikk. Ulempen med dette systemet er at, ved å skape en raskere rute fra luftinntaket til motoren, Hydro (vann komme i forbrennings sylindre) blir et større problem. Ikke bare det, er økningen i motorytelse er typisk ikke mer enn 10 brems hestekrefter.

Design

Det finnes flere typer kald luft inntak systemer. En, kalt en kort luftinntak ram, erstatter luftinntaket boks med en smalere, traktformet filter og en innsnevring rør som fører inn i motoren. En annen steder inntaket under bilen, under fender, slik at den kan fange mer luft som bilen akselererer. Mens mange modeller kommer i metall, er dette ikke et godt valg, ettersom metall er en bedre varmeleder og ville varme luften som passerer inn i motoren; Dette Tap hensikten med en kald luft inntak. Av denne grunnen keramiske, plast og gummi kald luft inntak systemer er også tilgjengelig.

Funksjon

Når et kjøretøy starter, danner forbrenningsmotoren et sug som trekker luft inn gjennom inntaket. I tilfelle av en kald luft inntak systemet, blir suge økt så mye mer av enten innsnevring bredden av inntaksrørene eller de opphøyde "scoop" av inntaket som fanger mer luft som kjøretøyet beveger seg. I begge tilfeller, hva dette er å trekke luft inn som ikke har blitt oppvarmet av den varme som stråler ut fra motorblokken. Varme gjør alle molekylære strukturer for å utvide, inkludert luft. Omvendt, for å kulde fører luft reduseres i volum og tar mindre plass. For å nå dette målet, er systemet i stand til å pakke mer kald luft inn i motoren er forbrenning sylindere (molekyl-til-molekyl) enn en vanlig luft inntak. Fordi det er mer oksygen til stede, den forbrenning som finner sted innenfor motorens sylindre skaper en større utvidelse av gasser. Det er denne ekspansjon av gasser som driver stemplet ned, slik at en større utvidelse tilsvarer mer kraft som utøves med hvert stempel-slaglengde, og derfor mer kraft til motorens svinghjul.