Hvordan justere fokus på en Projection TV

Hvordan justere fokus på en Projection TV


Over tid kan en projeksjons-TV begynner å miste sin skarpe, fargerike utseende og blir uklar eller svak. Men det betyr ikke alltid at det er et stort problem. Før du ringer en reparasjonsservice, er det noen innstillinger du kan endre for å se om en liten justering kan løse problemet.

Bruksanvisning

Hvordan justere fokus på en Projection TV

1 Sjekk brukerhåndboken for informasjon om TV-ens fokus. Hver TV er forskjellige, og dine komme med spesifikke instruksjoner. Noen kan ikke ha muligheten til å være fokusert manuelt.

2 Åpne menyen på TV-en fra fjernkontrollen eller trykk på meny-knappen på TV-apparatet hvis den har en.

3 Velg "Focus" alternativet. Det kan være under et annet navn som "HD Focus", "Focus Bilde", eller en varenummer under menyen "Innstillinger".

4 Juster fokus. Hvis TV-en har en enkel fokus alternativet, vil innstillingene bli vist på TV-skjermen, og du kan endre dem med fjernkontrollen. Du vil være begrenset i hva du kan gjøre, imidlertid, og må kanskje kontakte en reparasjonsservice hvis TVen har et stort problem.

5 Juster farge- og lysstyrkeinnstillinger hvis de er tilgjengelige. De vil bli funnet under "Innstillinger" eller "Fokus" menyen, avhengig av TV-en. Som du slå fargen opp, kan det hende du må slå lysstyrken ned, og som lysstyrken går opp fargen skulle gå ned litt.

6 Prøv ulike kombinasjoner av innstillinger. Hvis det er den fargen er ute av balanse, bør fargeinnstillingen bidra til å bringe fargene tilbake til det normale. Hvis bildet er uklart, kan fokuset menyen hjelpe.

Hint

  • Hvis TV-bildet er ute av fokus nok til å kreve reparasjon, må du kanskje ringe en profesjonell, som vil bruke et spesielt sett av kontroller på innsiden. Ikke prøv dette selv. Du kan skade deg selv eller ødelegge din TV.