Hvordan justere Bremsepedal Høyde i en Hyundai Sonata

Hvis du finner ut at bremsepedalen i din Hyundai Sonata er for lavt, kan du løse problemet. En lav bremsepedal kan indikere et problem med master sylinder, men hvis du ikke har noen bremseproblemer, heve pedalen høyden kan gjøres på noen få minutter.

Bruksanvisning

1 Finn hvor mye fri lek du har i bremsepedalen ved å trykke på den med hånden. Avstanden pedalen beveger før du føler motstand er den fri lek. For en Hyundai Sonata, bør du ha ca 10mm. Hvis du har mer, justere pedal høyde.

2 Finn pedalen støtstang, nær toppen og baksiden av bremsepedalen. Det er en liten stang som går gjennom kabinen brannmur mot motorrommet.

3 Løsne låsemutteren på støtstang, rett bak bremsepedalen. Det bør ta en 14mm fastnøkkel, men en halvmåne skiftenøkkel vil fungere.

4 Vri støtstang med en tang for å justere pedal høyde. Man bør ha omtrent 180 mm mellom toppen av bremsepedalen puten og brannmuren.

5 Trekk til låsemutteren. Prøvekjør den Sonata rundt kvartalet for å sikre at det ikke er noen chatte eller unormal vibrasjon i bremsepedalen.

Hint

  • Ta din Sonata til en sertifisert Hyundai mekaniker hvis du oppdager noen problemer med bremsing.