Hvordan Juster bilen din

Riktig hjulinnstilling er avgjørende for sikker drift av en bil, og for å øke levetiden på dekkene. Bil hjul er justert ved tå og camber. Toe er dekket avstanden fra sentrum av en forhjul til den andre forhjulet og de fleste biler er konstruert for en svak toe-in. Camber er retningen og graden av lean av dekkene. Dekk kan lene i eller utover fra toppen av hjulet. Camber kan ikke justeres på nyere forhjulsdrevne biler. Ta bilen til en kvalifisert bilmekaniker for camber justering.

Bruksanvisning

1 Parker bilen i et nivå sted, med dekkene peker rett fram. Sentrer rattet så dekkene er slått i riktig retning. Blokker bakhjulene for å hindre bilen i å rulle når den er jekket opp.

2 Jekke opp en dekk på fronten av bilen til hjulet kan rotere fritt. Plasser boks med hvit spraymaling rett foran hevet dekk. Snurr hjulet og trykk deretter dysen på sprayboks til å male en stripe på midten av spinne dekk. La boksen på bakken og holde det stødig slik at den ikke skifte mens du trykker på munnstykket. Senke kjøretøyet og gjenta prosessen på den andre siden.

3 Senk bilen til bakken etter at begge dekkene er malt med en stripe i midten. Ikke slå hjul.

4 Mål avstanden mellom sentrene for hver linje av fronten av dekkene. Plasser målebåndet i sentrum av den hvite linje på en dekk og strekke båndet til sentrum av den hvite linje på den andre dekk. Du må kanskje noen til å holde den ene enden av målebåndet. Hold målebåndet nivå med bakken. Gjenta målingen på baksiden av dekkene.

5 Sammenligne de to målinger for å bestemme tå av hjulene.

6 Sjekk bilens spesifikasjoner for riktig toe justering. Finn spesifikasjonene i brukermanual eller i en service manual for bilen din.

7 Juster tå ved å løsne tie-rod justering hylsemuttere på hvert hjul. Finn de tie-rod adjuster sleeve nøtter under fronten på bilen på hver ende av en lang stang. Det er festet til hjulet nær toppen. Vri justeringshylse nøtter mot klokken for å løsne dem. Juster hver side samme beløp. Rull bilen frem og tilbake noen føtter etter justeringen og deretter re-måle tå. Fortsett å justere til tå er innenfor produsentens spesifikasjoner.

Hint

  • Dobbeltsjekk dine mål før du justerer tie-rod justerings ermene på forhjulene på bilen.
  • En visuell inspeksjon av innretting er ikke så nøyaktig som en måling. Ikke stol på synet dom.
  • Bruk en maling som du kan se lett, men bruk en mørkere maling hvis du ikke vil ha en hvit stripe nedover midten av dekkene. Paint vil slites av dekkene etter bare noen få miles kjøring.
  • Ikke forsøk omarbeiding til forhjulene på bilen din hvis du ikke er sikker på at du kan fullføre jobben skikkelig.
  • Blokker hjulene for å holde bilen i å rulle når den er jekket opp.
  • Caster er vinkelen av styringen i grader. Hvis hjulene må justeres, så problemet vil vanligvis kreve reservedeler. Alltid ta bilen til en kvalifisert mekaniker for caster korrigering av styring pivot.