Hvordan jeg oppgradere trenger en 1989 Toyota MR2?

Hvordan jeg oppgradere trenger en 1989 Toyota MR2?


1989 MR2 markerer den siste årsmodellen for Toyotas mid-motor sportsbil første generasjon. Med nøytral håndtering, bakhjulsdrift og lav vekt, gjør MR2 et flott utgangspunkt for oppgraderinger. Bilens lager 115 hestekrefter later entusiaster som ønsker for mer, men med litt arbeid MR2 skal fly sammen på kort tid. Lær å utføre vedlikehold på 1989 Toyota MR2 selv. Med en bil mer enn 20 år gammel, vil ting alltid gå galt. Betale en mekaniker til å gjøre jobben du kunne ha gjort selv blir veldig dyrt, veldig raskt.

Bruksanvisning

1 Utføre grunnleggende vedlikehold på bilen før bekymre noen ettermarkedet oppgraderinger. Sørg for å sjekke timingen, sjekk for eventuelle vakuumlekkasjer, test motor kompresjon, og kontrollere og erstatte tennplugger og pluggledninger som nødvendig. Lær hvordan du kan spyle og blø bilens kjølesystem, en annen prosess for en mid-motor bil med en frontmontert radiator. Offisielle Toyota MR2 butikk manualer er tilgjengelig gjennom Toyota forhandlere direkte. Hvis for noe grunn din lokale forhandler vil ikke selge deg en du kan kjøpe det på nettet på auksjon. Studer manualen og bli kjent med bilen. Ved å gjøre arbeidet selv, vil du ikke bare spare penger, men har gleden av å være direkte involvert i MR2 oppgraderingsprosessen.

2 Grøft lager hjul for enkelte lette legeringer. Se etter noe 15 inches i diameter med en bredde på syv eller flere inches. Bolten mønsteret er 4-by-100, det samme som perioden Honda biler. Det er enorme mengder hjul valg på markedet i denne størrelsen. De lettere hjulene du har råd til, jo bedre. Aksje legeringer er ganske tungt, og reduserer hjulet vekt reduserer uavfjæret masse, eller det som ikke påvirkes av bilens fjæring. Dette vil ha en forbausende positiv effekt på både akselerasjon og håndtering, og er den mest effektive oppgraderingen du kan gjøre for din bil, rett utenfor balltre. Hvis du er forelsket i aksje MR2 hjulene kan du hoppe over dette trinnet, men likevel sørge for å investere i gode dekk. Se etter en "H" eller større hastighet rating hvis du har planer om vesentlige endringer til 1989 bilen.

3 Utfør bolt-on oppgraderinger, eller de relativt enkle og kostnadseffektive elementer som ikke krever for mye under panseret Demontere. En friere flyt eksos vil redusere mottrykket for å hjelpe motoren din å puste bedre. 2 1/2-tommers rør er ideell for aksjen 4AGE motor eller mild stilling bygger. Alt tre inches eller større vil ha en negativ innvirkning hvis du ikke også bruker en svært innstilt motor. Hvis du kommer til å produsere eller kjøpe en kald-luft inntak system, må du være i stand til å omdirigere luften til et kjøligere del av motorrommet. Den kosmetiske side vent på bilens passasjersiden er en ideell beliggenhet. Unngå en billig luftfilter erstatning som bare bolter på hvor aksjen luftfilterboksen pleide å være, da disse vil faktisk suge i varmere luft enn aksjen systemet på grunn av sin nærhet til motoren.

4 Bytt 1989 MR2 beholdning Toyota 4A-GE motor for ett av flere tilgjengelige Toyota motorer, som kan monteres uten mye endring til bilen. Det er flere valg fra Toyota som er bedre rustet til å håndtere større grad av makt du prøver å skape. En favoritt bytte kandidater er den 4A-GZE kompressormatet motor fra 1987 til 1989 MR2. Dette et alternativ til å bygge på lager 4A-GE. Den 4A-GZE vil netto du 145 hestekrefter rett ut porten. Andre populære motorbytte kandidater inkluderer 20-ventilers tredje generasjons 4A-GE enhet løftes fra senere Toyota Corolla modeller, og 3S-GTE turboladet firesylindret fra MR2 nest generasjon.

5 Turbocharge motoren om du har gått med aksje motor eller 20-ventil 4A-GE, eller opp boost hvis du har byttet til en 3S-GTE. Dette vil kreve noe modifikasjoner på motoren innvendige men er en kostnadseffektiv måte å legge makt hvis du har litt mer penger å rutte med. MR2 motorens lager motorblokk rommer ganske mye løft, men modifikasjoner hodet vil være nødvendig. Du kan ringe opp andre generasjon MR2 er 3S-GTE motor for større løft uten for mye bråk. Husk at hvis du får utenfor riket av din kompetanse som en gjør-det-selv-mekaniker, ting begynner å bli dyrt rundt dette punktet.

Hint

  • Haynes reparasjonshåndbok er grei, men for mer profesjonell, pålitelig informasjon en Toyota offisielle MR2 verkstedhåndbok er nødvendig.
  • Sørg for å følge kjøle blødning prosedyren nøyaktig. Hvis du ikke vet hvordan, sjekk verkstedhåndbok. Feilaktig arbeid på kjølesystemet vil tillate oppføring av luftbobler. Dette kan få katastrofale virkninger.