Hvordan identifisere Negative og Positive Wire for en stereohøyttaler

Hvordan identifisere Negative og Positive Wire for en stereohøyttaler


Når du arbeider med stereo høyttalere, kan du oppleve at de positive og negative høyttalerledningene ikke er merket. Dette er forvirrende og kan føre til uhell reversere polariteten av høyttalerne, noe som betyr at du kobler de positive og negative høyttalerkablene til det motsatte tilkoblingspunkter på stereoanlegget. Selv om dette ikke skader høyttalerne eller stereoanlegget, kan du miste lydkvalitet. Du kan bruke en av to metoder for å hjelpe deg med å identifisere de negative og positive ledninger på en stereohøyttaler.

Bruksanvisning

Method Man

1 Følg høyttalerledningene til tilkoblingspunkter (terminaler) på baksiden av høyttaleren, hvis mulig. Identifisere de positive og negative høyttalerterminalene på baksiden av høyttaleren lar deg identifisere de tilsvarende positive og negative høyttalerledningene. Terminalene ligne metall sløyfer festet til høyttaleren med skruer.

2 Sammenligne størrelsen på terminalene. Jo mindre terminal er den negative polen; Derfor høyttaleren ledning koblet til den mindre terminal er den negative høyttalerledningen.

3 Marker negativ eller positiv høyttalerledningen for fremtidig referanse. Du kan lage et lite merke på ledningen med en markør eller vikle et kort stykke maskeringstape (omtrent en halv tomme lang) rundt ledningen, nær slutten.

metode to

4 Grip en høyttaler wire i hver hånd.

5 Trykk på en av høyttalerkablene til den positive polen av en 1,5-volts batteri og den andre høyttaleren ledningen til den negative terminalen på samme batteri samtidig. Slipp dem etter cirka ett sekund.

6 Se høyttaler som du berører ledningene til batteriet. Dersom høyttaleren beveger seg utover, noterer som høyttalerledningen kobles til de positive og negative polene på batteriet; det vil si den tilsvarende positive eller negative terminal høyttaler. Dersom høyttaleren beveger seg innover, har du ledningene reversert.

7 Marker negativ eller positiv høyttalerledningen for fremtidig referanse. Du kan lage et lite merke på ledningen med en markør eller vikle et kort stykke maskeringstape (omtrent en halv tomme lang) rundt ledningen, nær slutten.

Hint

  • Ikke hold ledningene på 1,5-volts batteri i en lengre periode, eller du kan ødelegge høyttalerne.