Hvordan gjør jeg Stroke en 454 Chevy?

Fabrikken V8 454 CI bruker en 90 graders støpejern blokk med en sylinderboring 4,25 inches og en veivaksel slag av 4,00 inches og gir 453,96 CI (rundet opp til 454). Ytelsesmennesker har ofte øke forskyvning ved å øke boringen, slag eller en kombinasjon av begge. Sistnevnte er det som refereres til som "stryke" en motor. På grunn av blokk begrensninger (fortolling), det er grenser for hvor mye lenger strøk en veivaksel kan brukes. Men økt forskyvning nesten alltid resulterer i mer kraft.

Bruksanvisning

Fabrikk Stroker Kombinasjoner

1 Finn ut hvilken endelig forskyvning skal brukes for motorshort (nedre enden) montering og kilde / kjøpe riktig veivaksel, kobler stenger og stempler fra en ettermarkedet leverandør. (Ved hjelp av en lengre slaglengde krever riktig kombinasjon av stempel kompresjonshøyde og stanglengden.) MERK: Standard fabrikk GM 454 blokk vanligvis ikke støtte et slag lenger enn 4,25 inches, men kan netto ca 500 CI.

2 Demontere "kjernen" fabrikk blokk i forberedelse for maskinering. Etter fjerning av topplokk og andre eksterne komponenter, alle interne deler som oljepumpe, veivaksel, kobler stenger og stempler må fjernes, samt kamaksel og cam timing sett, cam lagrene og alle fryse plugger.

3 Rengjør motoren med varmt såpevann å være sikker på å bruke rengjøringsbørster og dyser å avfette hele blokken og alle olje passasjer og bysser. Sjekk visuelt for eventuelle åpenbare feil / skade på sylindere og andre kritiske maskinerte overflater som hovedbære tidsskrifter. Påfør olje til alle bearbeidede flater for å hindre rust.

4 Ta motorblokken til en hederlig motor maskin butikk som er kjent med denne type motor / søknad om en mer grundig inspeksjon. Kritiske områder for å sjekke er sylinderhylse tykkelse, cam og hovedlager justering og blokken dekk, blant andre elementer. Alle spesifikasjoner og toleranser må være riktig - dette er kritisk, og maskinist kan utføre dette arbeidet. Den maskinist kan også lindre / klarering blokken olje-pan skinner om det er noen forstyrrelser fra økt lengde av den nye veivaksel, men må ha veivakselen på hånden for å utføre dette arbeidet.

5 Monter forberedt blokk med forsiktig detalj til lager og stempel til sylinderveggavstander og med riktig moment verdier på alle festene. (Montering av den nedre del av motoren best kan overlates til maskinist.)

Ettermarkedet Stroker Kombinasjoner

6 Kjøp en ettermarkedet motorblokken. Disse blokkene er spesielt utviklet for økt styrke og gi økt klareringer enda lenger skru slag og større boringer enn en fabrikk blokk for enda større motor combination's - langt utover 600 CI. Ellers er fremgangsmåten generelt den samme som ved anvendelse av en fabrikk-blokk.

7 Rengjøre og forberede den nye blokken for maskinering og blueprinting (riktige justeringer, klaringer og målinger).

8 Ta komponentene til en maskinist for siste forberedelse for montering. Nok en gang kan maskinist avslutte short montering eller dette kan gjøres "DIY". (Se riktige momentverdier fra motoren bygningen håndboken.)

Hint

  • NB: I motsetning til en enkel "overbore," skiftende slag av en motor kan påvirke luftstrømmen kravene til motoren. Det er sannsynlig at de opprinnelige topplokk ikke vil gi mye mer ytelse hvis forskyvningen er økt dramatisk. I denne hendelsen, "større" ettermarkedet topplokk (sammen med kamaksel og inntak system) vil gi den nødvendige luftstrømmen for kraft til å være maksimert.
  • Fabrikken 454 blokk vanligvis ikke kan trygt overbored mer enn 0,100 tommer uten å redusere sylinderveggen integritet. Har sylinderveggene "Sonic-merket" først for å være sikker.