Hvordan Fuel Arbeid i bilmotorer?

Introduksjon

Tidlig modell biler som brukes en forgasser for å få drivstoffet i en bilmotor. I carbureted biler, er drivstoff plukket opp fra drivstofftanken ved et motordrevet drivstoffpumpe. Brenselet reiser til forgasseren, der det fylles opp en flåte bolle. Når drivstoffet beholderen er full, lukkes en nål av passasjen og stopper brennstoffstrømmen inn i forgasseren til drivstoffnivået igjen synker. Motoren vakuum suger brennstoffet ut av tanken gjennom måleanordninger, som holder blandingen ved 14 deler luft til en del av drivstoffet. Dette er den optimale blanding for den beste forbrenning innenfor motorens sylindre.

Hvordan en motor fungerer med Fuel

Alle bensinmotorer er firetakts design. En motor har en inntaksslag hvor innløpsventilen er åpen og stempelet beveger seg nedover, noe som skaper et vakuum som suger brennstoffet inn i sylinderen. Den neste slag er kompresjonsslaget. Innløpsventilen lukkes, og stempelet begynner å bevege seg oppover og komprimerer brennstoffet i forberedelse for antennelse. Den tredje slag er kraften hjerneslag. Stempelet er nærmer seg toppen av sylinderen i kompresjonsslaget. Like før det blir til øvre dødpunkt, tennpluggen branner og antenner drivstoff. Brenselet hurtig ekspanderer og presser stempelet nedover med stor kraft. Det siste slaget er eksos hjerneslag. I dette slag, fullfører stempelet arbeidsslaget og begynner å stige igjen. På dette punktet utløpsventilen åpnes, og stemplet tvinger eksos ut av sylinderen i forberedelse for innsugningstakten.

Fuel Quality

Drivstoffkvalitet er viktigere på dagens biler enn det oktantall. Drivstoffkvalitet kan variere mye med merker og dispensering stasjoner. De fleste biler vil kjøre på den laveste oktan bensin. Bilene som produsenten anbefaler en middels eller premium bensin vil også kjøre på vanlig 87 oktan med ikke mer enn 5 prosent forskjell i drivstoff kjørelengde. Mid-klasse og premium drivstoff på markedet i dag har flere tilsetningsstoffer for å rengjøre injektorer og ventiler med en liten mengde tilsetningsstoff for å hindre pre-tenning i høy ytelse og høy kompresjon kjøretøyer.

Med all den teknologi og avanserte datamaskiner i dag, og med tillegg av knock sensorer, selv de mest high-performance biler trygt kan kjøre på 87 oktan. I det siste, høy kompresjon motorer var svært utsatt for pre-tenning, noe som kan være ødeleggende for motoren. Bly ble tilsatt til bensin for å gjøre det mindre flyktige. Disse motorene hadde ingen mulighet til å justere tenning for å eliminere denne effekt. Med dagens datamaskiner, blir tenningen stadig overvåkes og justeres for å forhindre denne fortenning.

Grunnen til en drivstoff synes å kjøre bedre enn en annen i en bil er fordi mindre forebyggende vedlikehold eller færre forholdsregler for å hindre forurensning er tatt et sted mellom produksjon til å pumpe. Fuel har så mange måter å bli forurenset. Kort sagt, har raffineriet mye å gjøre med å ha en konsistent produkt.

drivstoff Forurensninger

Drivstoff transporteres hovedsakelig av rørledning eller ved havgående tankskip. Drivstoffet rørledningen kan tettes fra forurensninger. En plugg er presset gjennom rørene for å koble dem. Forurensningene fjernes ende opp i linjen. Havgående tankskip bruke enorme holder for drivstoffet. Når lasterommet er tomt, tvinger de vann inn i lasterommene for å balansere skipet. Dette vannet er en forurensning, og det fører også rust for å danne i lasterommet. Brenselet går fra disse kildene til å holde tanker. Fordi drivstoffet har en tendens til å utvide seg og trekke med temperaturen og skaper et stadig skiftende trykk, de fleste av tankene har flytende topper. Toppen av tanken vil stige og lavere med nivået og trykket. Den eksponerte metal er åpen for elementene og vilje rust.

Alle terminalene blande middels kvalitet og premium drivstoff tilsetningsstoffer på terminalen som det pumpes inn i lastebiler. Hvor godt dette følges er en viktig faktor. De drivstofftankbiler har en tendens til å ruste inne hvis tomt for et par dager. Dispensering av drivstoff fra tankskipet til septiktanken på stasjonen bidrar også til forurensning. Tankene på stasjonen kan også rust når de ikke er holdt i sin helhet for en periode av tid.

Den siste forsvarslinje for å hindre en bil fra å få disse forurensninger inn i tanken er et filter i pumpen. Hvis bensinstasjonen ikke endrer filter ofte nok eller blir lei av å endre filteret på grunn av kontinuerlig koble opp med forurensninger, de har vært kjent for å installere mellomrom. Disse feltene har blitt funnet i mange stasjoner. De ville tillate fri strømning av forurensninger til bilen. Tar alt dette i betraktning er bare god mat for tanken. Hvordan unngå dette er bare gjetning på dette punktet. Det beste alternativet er å bruke stasjoner som vises godt bevart, og hvis drivstoff fra dette anlegget fungerer godt i bilen, begrense tanking på denne eller lignende stasjoner.