Hvordan fortelle om en Chevy 10 Bolt er en Posi?

Bortsett fra forskjeller i ring gear og aksel størrelser, kommer GM 10-bolt bakaksel i "åpne" og "Posi" differensial versjoner. Den differensielle er sammenstillingen i sentrum av den aksel som inneholder ringdrev. Det gjør at de to bakhjulene for å rotere med ulik hastighet når du går rundt hjørner. En åpen differensial sender all makt til ett hjul. Når trekkraft er tapt i en åpen differensial, vil det ene hjulet spinne og det andre hjulet vil forbli stille. Når ett hjul i en posi-differensial begynner å spinne, blir kraften overført til det andre hjulet. Det er veldig enkelt å finne ut om du har en posi-differensial og du kan ha en liten bit av eventyr mens å finne ut.

Bruksanvisning

Spin-Out Method

1 Kjør bilen på et nivå, glatt, smuss overflaten. Sørg for at du har minst 20 fot med klar, åpen plass foran deg.

2 Akselerer hardt nok til at bilen til å bryte trekkraft og spinne hjulene. Du trenger bare å gjøre dette for to eller tre sekunder.

3 Ut av bilen og se på merkene der hjulene spant. Hvis du ser to merkene i skitt hvor hjulene spant, har du en posi-differensial. Hvis det bare er en mark man har et åpent differensial.

Teknisk metode

4 Parker bilen på et plant, asfaltert underlag. Plasser bremseklosser foran forhjulene. Hev bak på bilen med en jekk og støtte med jack stands.

5 Plasser et avløp fat under differensialdeksel. Bruk en skralle og socket for å fjerne de 10 boltene som holder dekselet på huset. Ta av dekselet og la utstyret oljen renne ned i pannen.

6 Se på differensialbærerenheten. En posi-differensial vil ha en clutch pakke i hver ende hvor akslene gli inn i bærerenheten.