Hvordan fortelle om din Dynamo er ødelagt

Hvordan fortelle om din Dynamo er ødelagt


Dynamoen i en bil er ansvarlig for å holde en konstant ladning i batteriet, sammen med spenningsregulator. Spenningsregulatoren i biler laget etter 2000 ligger på innsiden av dynamoen selv. Dynamo og spenningsregulator arbeide sammen for å holde kontroll over ditt batteri på det nivået den var da du startet bilen. Dette er i strid med den misforståelse at dynamoen faktisk lader opp et batteri.

Bruksanvisning

1 Start bilens motor så kom deg ut og åpne panseret.

2 Fjern den negative batterikabelen fra batteriet med en 1/4-tommers skralle og socket. Bruk tang til å bistå i å fjerne batteriet kabelen om nødvendig.

3 La kjøretøyet stå i minst ett minutt, under kjøring, med den negative batterikabel fjernes. Generatoren skaper et gebyr til batteriet via den positive batterikabelen. Hvis den negative batterikabelen er fjernet og bilen kjører i over ett minutt, da dynamoen er bra.

4 Installer den negative batterikabelen, med motoren fortsatt kjører. Stram batterikabelen mellom 10 til 15 fot-pounds av dreiemoment.

5 Plasser et voltmeter på baksiden av dynamoen, på både den positive og negative terminalen, hvis dynamoen er på toppen forsiden av motoren. Utfør dette trinnet med motoren fortsatt kjører. Hvis du har en fabrikk dynamoen i bilen din, så din dynamo bør være å sette ut mellom 13.90 og 14.50 volt. Hvis spenningen er mindre enn 13.50, så din dynamo må byttes ut.

Hint

  • Noen bildeler butikker og verksteder tilbyr et gratis diagnostisk test på bilens start og ladesystem. Denne testen er mye mer grundig enn den enkle frakopling av en batteriledningen. Selv om batteriledningen tester dynamo, kan en fullstendig skanning system viser hvor selve problemet eksisterer.
  • Denne jobben krever jobbe på bilen med motoren i gang for alle testene. Hvis du ikke er en utdannet mekaniker, og du ikke har erfaring rundt motorer mens de kjører, så ikke prøv dette prosjektet.