Hvordan forhandle og avgjøre kravet på en bil Total Loss

Hvordan forhandle og avgjøre kravet på en bil Total Loss


Bilen totaltap besluttsomhet starter på ulykkesstedet. Etter det må forsikringsselskapet inspisere bilen og avgjøre om skaden var betydelig nok til å erklære et fullstendig tap.

De fleste forsikringsselskaper vil ønske å inspisere bilene selv. I de fleste tilfeller har forsikringsselskapene godkjent kroppen butikker å skrive estimater. Disse butikkene skrive vanligvis estimater og motta betaling fra forsikringsselskapet basert på at anslaget.

Men når det er potensial for en bil totaltap, de fleste forsikringsselskaper vil ha sin egen forsikring adjuster å inspisere kjøretøyet.

Grunnen til dette er den interessekonflikt som oppstår fra ordningen mellom forsikringsselskapet og The Body Shop. Body butikker er i bransjen for å fikse biler. De har en egeninteresse i å sitere reparasjoner slik at bilen kan være fast og ikke erklære det en bil totaltap. Derfor vil det være en justerings inspeksjon og håndtering av forhandling.

Nedenfor er den beste fremgangsmåten du bør følge for å sikre en rettferdig oppgjør og anslag over skader:

Bruksanvisning

1 Vent noen dager - men ikke for mange. Det tar to til tre virkedager for en body shop for å gjøre en reparasjon estimat. Hvis kravet adjuster eller feltet representant har til å inspisere og skrive sine egne anslag, vil du være å vente tre til fem dager til for en justering for å få til plasseringen av bilen din.

2 Spør adjuster for den foreløpige verdien av bilen. Før regulatoren går ut og inspiserer hun / han vil sende inn all relevant informasjon om bilen din (år, merke, modell og kjørelengde) til en tredjepart. Dette selskapet vanligvis er CCC Information Services Group, Inc. CCC gjøre en foreløpig rapport for å finne ut hva den virkelige verdien av bilen er så adjuster vet hva forsikringsselskapet vil være ute etter å hvis det er et totaltap.

3 Sjekk din statlige loven for totaltap terskler. Avhengig av statlig lovgivning og den spesifikke forsikringsselskapet, vil det være en bil totaltap når forsikringsselskapet mener at kostnadene for å reparere bilen når 70 prosent, 80 prosent eller 90 prosent av den totale verdien. Det er alltid en god idé å spørre justerings hva terskelen er. Hva er den prosentandel av verdien de ser på å bestemme et totalt tap?

4 Se på estimatet av bilen totalt tap adjuster. Denne personen skal se på tilstanden til bilen din. De vil merke hvordan "ren" bilen er, hva er den eksakte kjørelengde, og hva slags utstyr og alternativer bilen har. All denne informasjonen vil bli reflektert i den endelige evalueringen av kjøretøyet. Pass på at den er korrekt. Hvis bilen var i "perfekt stand" før ulykken, pass på at adjuster bemerker at.

5 Spør etter adjuster første rapport. Etter adjuster innledende inspeksjon og rapport, han / hun vil sende rapporten til CCC. CCC vil sende en endelig rapport som viser sammenlignende priser på biler i ditt lokale marked. De vil etablere hva markedsverdien av bilen er, og hva en rettferdig tilbud om forlik ville være.

6 Gjør din egen forskning for å finne ut hvordan du kan rette og tvister som rapporterer om nødvendig. Finn koblinger i referanser som vil hjelpe.

7 Pass på at et brev av garanti er å sende ut. Hvis du har et lån, da forsikringen adjuster vil be om et brev fra banken (brev av garanti). Dette brevet er en avtale mellom banken og forsikringsselskapet der for utveksling i betaling av X antall, vil banken gi ut tittelen på bilen til forsikringsselskapet direkte. Denne prosessen tar vanligvis fire til fem dager.

8 Dobbeltsjekk at du ikke er opp ned på lånet ditt. Hvis beløpet du skylder for bilen er mindre enn hva forsikringsselskapet vil betale for bilen totaltap, deretter forsikringsselskapet vil betale lånet beløp og deretter gi deg en andre sjekk direkte. Hvis lånet beløpet er høyere enn hva bilen totalt tap tilbudet, vil du være opp ned på lånet ditt. Du vil bli bedt om å fortsette å betale på balansen selv om bilen tittelen vil bli overført til forsikringsselskapet.

Hint

  • Hvis ting ikke gir mening, spør din adjuster. De har en plikt til å forklare alt for deg, så det er klart
  • Husk at dette er en forhandling. Det er ingen endelig tilbud før du godtar det
  • Snakk med en lokal advokat før du tar noen beslutninger på kravet ditt