Hvordan forbedre ytelsen til en Dodge Caravan 3.3L

Forbedre den generelle ytelsen til 3.3L motoren i din Dodge Caravan bør ikke være veldig vanskelig for alle med generell automotive reparasjon erfaring. Utføre mange av disse grunnleggende vedlikeholdsrutiner også kan forbedre gass kjørelengde. Å ha rutiner som utføres i en bil verksted er dyrt. Hvis du bestemmer deg for å fullføre dem hjemme, kan du lagre en betydelig sum penger i løpet av din Caravan eierskap.

Bruksanvisning

1 Hell en flaske drivstoff additiv inn i bensintanken for å rense ut skadelige avleiringer i motorens forbrenningskammeret. Dette gjør at drivstoff til å brenne mer effektivt, noe som bidrar til stemplene i motoren fungere korrekt.

2 Finn luftfilterenheten i motorrommet festet til luftinntaksenheten, under frontruten på passasjersiden. Fjern Phillips head festeskruene fra luftfilterenheten dekselet. Skyv dekselet og trekk ut den originale luftfilter. Sett det nye filteret på plass og sikre dekselet ved å vri holdeskruene med klokken med Phillips skrutrekker. Å ha en ren luftfilter forbedrer ytelsen av motoren ved på riktig måte å regulere mengden av luft som blander seg med brennstoff for å skape den riktige forbrennings inne i motorens forbrenningskammer.

3 Trekk ut tennpluggkabelen ut av toppen av den nærmeste tennpluggen på motoren. Skru ut tennpluggen med en tennplugg festet til en pipenøkkel for å få den opp og ut av motoren. Rådfør deg med reparasjon veiledning for å finne de nøyaktige spesifikasjonene for mellomroms den nye tennplugg og gap pluggen med tennpluggen gapping verktøyet. Skru en ny tennplugg ned på sin plass med tennplugg og pipenøkkel. Koble den ene enden av ledningen inn i toppen av tennpluggen og den gjenværende enden til tennspolen. Flytte til neste ledningen og støpselet og fortsette å følge denne prosedyren til du har erstattet dem alle. Nye plugger og ledninger bidra til å øke ytelsen i din Dodge Caravan ved å sørge for at motoren får tilstrekkelig gnist. Den bruker gnist for å tenne luft / drivstoffblandingen inne i forbrenningskamrene.

4 Utfør et oljeskift og skifte oljefilter. Dette renser og smører motoren og forbedrer ytelsen ved å redusere mengden av korrosive interne forurensninger, frigjøre delene slik at de kan arbeide effektivt. Skru av oljepåfyllingslokket ligger på passasjersiden av motoren. Sett renne pannen rett under tappepluggen olje under din Caravan. Skru ut pluggen med en pipenøkkel og socket og skru av oljefilter med oljefiltertang. La oljen renne helt ut og installere den nye oljefilteret. Bytt ut pluggen og helle på ny olje inn i motoren. Skru lokket på igjen.

5 Kjør motoren i 10 minutter. Finn din peilepinnen ved siden av oljepåfyllingslokket og trekk den. Kontroller oljenivået på peilepinnen, bør oljen sitte på hele linjen. Tilsett mer olje om nødvendig.