Hvordan forbedre MPG i en 2006 Civic

Hvordan forbedre MPG i en 2006 Civic


Honda Civic har vært et klassisk valg for økonomiske drivere for mange år; modellen 2006 fortsatte denne tradisjonen. En liten, enkel sedan som er lett på gassen og har et rykte for lave vedlikeholdskostnader, er Civic et svært vanlig syn på amerikanske veier. Selv om Civic er relativt drivstoff effektiv, er det fortsatt flere forskjellige måter å få noen flere miles per gallon ut av det. Ved å opprettholde din 2006 Civic riktig og kjører effektivt, kan du gjøre sin drivstoffeffektivitet enda bedre.

Bruksanvisning

Kjøring i mer MPG

1 Hold nær motorveien fartsgrensen når du kan. De fleste motorveier har en grense på 60 km / h, som er den hastigheten som bilmotorer er mest effektive. Din mpg vil avta ganske raskt med hastigheter langt høyere enn 60 km / h, og vil også avta etter hvert som farten avtar.

2 Stopp tomgang din Civic. En modell 2006 er ny nok til at starteren skal kunne håndtere de hyppige starter nødvendig hvis du slår motoren av når du blir stoppet i mer enn et minutt eller to. Siden gass du forbrenner når du er på tomgang får du ingen vei, er dens mpg effektivt null.

3 Kjør så jevnt som mulig. Hard svinger, plutselig akselerasjon og skarpe brudd vil alle føre til at Civic til å brenne mer drivstoff enn den trenger å dekke en gitt avstand. Kjøring på bygatene kan øke mpg med opptil 5 prosent. Hvis du tar bilen ut på en motorvei, kan jevn kjøring gi deg en 33 prosent kjørelengde gevinst. Du kan bidra til dette sammen ved hjelp av cruise control å holde Civic med en konstant hastighet på motorveien stasjoner.

4 Bruk din overdrive gear på motorveien. Dette endrer forholdet mellom turtall og hjulhastighet, slik at motoren til å bremse ned litt uten å bremse bilen. Drivstofforbruket går ned litt, og motorslitasje (som i seg selv kan redusere mpg) vil bli redusert.

5 Tømme ut bagasjerommet før du går kjører. I en liten bil som en Civic, lagt vekt er en større andel av den totale vekten av bilen og vil ha en større effekt på kjørelengde enn den ville gjort i et større kjøretøy. Fjerne 100 pounds av vekt kan potensielt gi deg en 2 prosent økning i mpg, så det er vel verdt å ta seg tid til å lesse når du har noe overflødig i bilen.

Vedlikehold Tips

6 Velg riktig type motorolje. Det er mange forskjellige grader av motor olje tilgjengelig, og bruker feil man kan redusere kjørelengde med en eller to prosent. Din Civic brukermanual vil fortelle deg hvilken klasse som skal brukes. Oljer som har en golden circle design på dem med ordene "Energy Spare" er det beste valget som de inneholder tilsatt kjemikalier som vil redusere friksjon i motoren og la den gjøre litt mindre arbeid for hver mil.

7 Sjekk dekkene jevnlig og holde dem fylt opp til trykket anbefalt av Honda. Du finner dette trykket i brukerhåndboken, samt på klistremerket som du bør være i stand til å finne et sted på innsiden av døren jamb på førersiden av bilen. Ikke bruk press skrevet på sideveggene av dekkene selv; dette er en produsent maksimale over som du risikerer utblåsninger. Holde trykket på riktig nivå kan potensielt gi deg 3,3 prosent mer mpg.

8 Hold motoren innstilt. Bringe Civic til en mekaniker regelmessig for å fjerne drivstoff og luftfiltre, endre eller ren tennplugger og injektorer og finjustere motoren timing kan resultere i en 4 prosent kjørelengde gevinst - en gevinst som kan skyte opptil 40 prosent hvis mekaniker kan reparere en oksygenføler eller en annen komponent som påvirker brensel / luft-blanding.