Hvordan forbedre Min 2005 Dodge RAM gass kjørelengde

Hvordan forbedre Min 2005 Dodge RAM gass kjørelengde


2005 Dodge RAM gjennomsnitt 18 miles per gallon på motorveien og 14 miles per gallon i byen. Den 2005 RAM ble ikke produsert for å oppnå enestående gass kjørelengde. Lastebilen ble rettet i stedet mot makt og størrelse, noe som er nødvendig for å takle tunge oppgaver. Du kan imidlertid ta skritt av din egen for å forbedre den dag-til-dag effektiviteten i Dodge RAM.

Bruksanvisning

1 Kjøpe og installere et tonneau cover spesielt designet for å passe din RAM seng. En tonneau cover vil forbedre aerodynamikk av pickup og øke sin økonomi ved hvor som helst mellom 0,1 til 0,3 miles per gallon, ifølge Edmunds.com. Ikke forsøk å fjerne eller slippe RAM er bakluke å redusere luftmotstanden. Dette har ingen effekt på drivstofføkonomi.

2 Opprettholde RAM fabrikk høyde. Ikke installer en lift kit eller andre ettermarkedet enhet som gir høyde til lastebil. Hvis du allerede har installert en lift kit, fjern det. Legge høyde til lastebil vil øke drag, noe som reduserer drivstofføkonomi.

3 Installer smale dekk på RAM. Mange lastebilentusiaster foretrekker store, brede all-terreng dekk på sine pickups. Disse typer dekk reduserer drivstofføkonomi. Smale dekk som er bestandsstørrelse er lettere og skape mindre luftmotstand, som begge bidrar til bedre gass kjørelengde. Husk å opprettholde lufttrykket i dekkene for å sikre den høyeste grad av effektivitet.

4 Gjør din Dodge RAM så lette som mulig. Alt som øker pickup vekt vil dra ned sin drivstofføkonomi. Ifølge Federal Trade Commission, hvis du er i stand til å fjerne 100 pounds, kan du øke RAM kilometerstand med 2 prosent.

5 Observer RAM speedometer. Hvis du ser det snikende utover 60 mph, er det på tide å bremse ned. Lastebilen vil begynne å oppleve en alvorlig nedgang i drivstoffeffektivitet når det er skjøvet til hastigheter utover 60 miles per time. Benytte deg av lastebilens cruisekontroll for å begrense hastigheten.

6 Betjene Dodge RAM i to-wheel drive så ofte som du kan. Mens firehjulstrekk kan bevise svært nyttig, bruker den også mer gass. Utnytte firehjulstrekk som situasjonen tilsier, deretter umiddelbart bytte tilbake til tohjulsdrift for å oppnå bedre gass kjørelengde.