Hvordan Flash PCM-koder i 2001 PT Cruiser

Det har blitt sagt at det ikke er noen dårlige ideer eller dumme spørsmål - bare feil spørsmål og ideer som ikke er ferdig utviklet seg. "Flashing" bilens PCM er mye mer enn bare å fjerne koder. Det er en fullstendig omprogrammering av datamaskinen, ofte for å erstatte den eksisterende programvare med en oppdatert versjon. Riktig re-blinkende en 2001 PT Cruiser datamaskin er ikke vanskeligere enn å installere et operativsystem på datamaskinen. Det gjør imidlertid kreve en massiv investering i verktøy og materialer. Men selv om dette er ikke hva du hadde i tankene, er det fint å vite hvordan det skal gjøres, slik at du vet hvorfor butikker betalt så mye for å gjøre det.

Bruksanvisning

1 Angi år, merke og modell for PT Cruiser i tekstvinduet på Chrysler Tech Authority. Last ned Chrysler Stasjonære Programmerer programvare til PC og vise PDF-fil som viser alle oppdateringene er tilgjengelige for din bil. Plugg skanner inn i bilens OBD-II port og bruke den til å få modulen ID og VIN nummer fra bilen. Chrysler trenger denne informasjonen for å bekrefte at du ikke er ulovlig å installere ikke-utslipps juridiske programvare på bilen og for å identifisere de spesifikke oppdateringer tilgjengelig.

2 Mate ovenstående informasjon fra bilen til PCen via DRB-III scanner. Dette krever bare at du kobler PC-en til bilen via skanneren og vri nøkkelen til "on" posisjon; skanneren vil automatisk koble seg til bilens PCM. Velg "OK" for å starte Omprogrammer prosedyren, velg "Les delenumre fra kjøretøy", velg deretter "Vis oppdateringer" på DRB-III.

3 Vent til datamaskinen for å kontrollere at programvaren ikke allerede er oppdatert. Når datamaskinen bekrefter dette, klikk "OK", og velg oppdatere programvare delenummer som du ønsker å bruke. Klikk "Oppdater controller software" og vente. Bruk en falk å skremme Stray gjess, til en hund skremme små barn og en hagle for alt annet. IKKE la noe avbryte dataoverføring eller dra ut kontakten før det er fullført. Hvis det skjer, PCM vil trolig auto-yngel. Når programvaren er ferdig oppdatering, kan du se noen tilfeldig problemer med koder dukker opp. Slett dem - det er en svikt fra omprogrammering datamaskinen.

Hint

  • Oddsen er ganske bra at du enten ikke ønsker å tilbringe minimum $ 4500 eller så å betale for alt du trenger - minus datamaskinen - for å reflash bilen, eller at du bare ønsker å fjerne eksisterende diagnostiske feilkoder. Cash-messig, er du bedre å bruke pengene til å ha en bilforhandler installere programvareoppdateringer. Hvis du bare vil slette koder, gå til din lokale auto deler butikken og be om å bruke sin OBD-II skanning verktøy for å fjerne dem gratis.
  • Hvis du har ytelse i tankene, tilbringe $ 250 til $ 500 på en spesialbygd makt programmerer. Disse små datamaskiner gjøre akkurat hva DRB-III gjør, men kommer forhåndslastet med hvor som helst mellom ett og et dusin ettermarkedet programmer laget for å levere mer hestekrefter. Hvis du virkelig upping strøm ante med ettermarkedet motorkomponenter, kan du kjøpe en DIY frittstående drivstoff forvaltningsenheten for mindre enn $ 1000 og betale et par hundre mer for å ha det tilpasset innstilt på ditt lokale dyno shop.