Hvordan finne ut hva slags bil forsterker å kjøpe

Ettermarkedet bilstereo forsterkere kan brukes til en rekke ulike formål i bilen. Du kan bruke en forsterker til å drive en subwoofer, hvis du vil ha mer bass i bilen, eller du kan bruke forsterkere til å drive dine full-range høyttalere, hvis du vil ha mer tilstedeværelse og detaljer i musikken din når du kjører. Finne ut hva slags bil forsterker for å kjøpe avhenger av flere ulike faktorer, blant annet ment bruk og type og antall høyttalere du skal strømtilførselen med forsterkeren.

Bruksanvisning

1 Bestem antall høyttalere du vil bli slått. Forsterkere er utpekt av antall kanaler, så hvis du ønsker å drive to høyttalere, velger du en to-kanals forsterker. Fire høyttalere trenger en firekanals forsterker. For en subwoofer, er en mono forsterker et godt valg.

2 Bestem høy- og lav-pass filtre konfigurasjon av forsterkeren. Hvis du kommer til å være i drift full-range høyttalere, sørg for at forsterkeren har en høy-pass filter installert. Hvis du slår subwoofere, sørg for at forsterkeren har en lav-pass filter.

3 Sjekk effekten til forsterkeren og høyttalerne. Pass på at det børsnoterte RMS utgangseffekt på hver kanal på forsterkeren er ikke mye høyere eller lavere enn den RMS effekthåndtering vurdering av høyttaleren er det slått. En god tommelfingerregel er å holde forsterkeren makt vurdering innen 75 til 125 prosent utvalg av talerens effekthåndtering.

Hint

  • Forsterker og høyttaler spesifikasjoner kan bli funnet i sine manualer, produsent litteratur, eller på hjemmesidene til produsentene.