Hvordan finne ut hva mine Shutter Count er på min Nikon D40X kamera

Hvordan finne ut hva mine Shutter Count er på min Nikon D40X kamera


Shutter count (noen ganger kalt "trykk") er antall bilder som et digitalt kamera har tatt. Slike kameraer har en forventet levealder i antall bilder de kan sikkert ta, og som sådan, digitale kamera kjøpere er ofte interessert i et lukkeren teller. Hvert bilde tatt med et Nikon digitalkamera, for eksempel et Nikon D40X, inneholder kameraets lukker teller informasjon i EXIF-data, som inneholder informasjon om kameraet - som lukkerhastighet og dato og klokkeslett på bildet - som er lagret i bildedataene.

Bruksanvisning

Overføre bilde

1 Overfør et bilde fra din Nikon digitale kameraet til harddisken på datamaskinen. Hvis datamaskinen har en innebygd kortleser, sett inn et minnekort med bilder fra kameraet og bruke operativsystemets filbehandler ( "Windows Explorer" for PC eller "Finder" for Mac) for å åpne katalogen på kortet som inneholder bildet, klikk på bildet for å velge det og dra det til en plassering på harddisken på datamaskinen.

2 Overfør bildet til din harddisk via USB hvis datamaskinen ikke er utstyrt med en kortleser. Koble en USB-kabel til kameraet og sett den andre enden inn i en ledig USB-spor på datamaskinen din. Når datamaskinen gjenkjenner det digitale kameraet, kan du bruke operativsystemets filbehandler for å åpne katalogen på kortet som inneholder bildet, klikk på bildet for å velge det og dra det til en plassering på harddisken på datamaskinen.

3 Overfør bildet til din harddisk via USB om bildet er lagret på en ekstern enhet, for eksempel en minnepinne. Plugg den eksterne enheten i en ledig USB-spor på datamaskinen din. Når datamaskinen gjenkjenner enheten, åpner filbehandler og navigere til katalogen på enheten som inneholder bildet. Klikk på bildet og dra det til en plassering på harddisken på datamaskinen for å kopiere den til datamaskinen.

Min Shutter Count

4 Naviger til nettsiden My Shutter Count (myshuttercount.com) i datamaskinens nettleser.

5 Klikk på "Velg fil" -knappen på nettsiden og finne bildefilen du overført fra kameraet til datamaskinens harddisk i filbehandleren som vises. Velg filen og klikk "Åpne".

6 Klikk på "Last opp fil" -knappen. Nettstedet analyserer EXIF-dataene i fotografiet, og hvis det er lukkeren teller data knyttet til fotografiet, viser lukkertelledata.

Opanda IExif

7 Naviger til Opanda nettsted (opanda.com/en/iexif/index.html) og klikk på "IExif Viewer" i navigasjonsmenyen til venstre på siden. Last ned programvaren ved hjelp av linker på nettsiden.

8 Kjør ".exe" -filen som laster ned og installere "Opanda IExif" programvare ved hjelp av instruksjonene på skjermen.

9 Kjør "Opanda IExif" software og klikk på "Open" knappen øverst i programvinduet.

10 Finn bildefilen du overført fra kameraet til datamaskinens harddisk i filbehandleren som vises. Klikk på filen for å velge den og klikke "Open" knappen. Hvis det er lukkertelledata knyttet til bildet, vil programvaren vise det sammen med bildets annen EXIF-informasjon.

Jeffrey Online EXIF ​​Viewer

11 Naviger til Jeffreys Exif Viewer hjemmeside (regex.info/exif.cgi).

12 Klikk på "Velg fil" -knappen.

1. 3 Finn bildefilen du overført fra kameraet til datamaskinens harddisk i filbehandleren som vises. Velg filen og klikk "Åpne".

14 Klikk på "Se bilde fra fil" knappen. Nettstedet viser EXIF-data knyttet til fotografiet, herunder eventuelle eksisterende lukkertelledata.

Hint

  • Shutter count data blir ofte fjernet fra digitale bilder når de er re-størrelse eller nedgradert i kvalitet. Hvis du får en feilmelding om at det er ingen EXIF-data knyttet til fotografiet, kan du prøve å laste opp et annet bilde tatt direkte fra det digitale kameraet uten endringer.