Hvordan finne TDC på en Chevy

Hvordan finne TDC på en Chevy


Øvre dødpunkt (TDC) er posisjonen av nøkkelen sylinder, alltid den første eller fremste sylinder, når det er på toppen av sitt kompresjonsslag. Dette er når tennpluggen branner og alle de midlertidige arrangementer for drivstoff og tenning forvaltning er indeksert etter denne forhåndsbestemt posisjon. Finne "TDC" på en Chevrolet-motor begynner ved å finne den utpekte sylinderen. På 4-sylindrede motorer er det alltid de første i køen, nærmest fronten av motoren. På V8-motorer, er det alltid rett foran sylinder.

Bruksanvisning

1 Fjern nummer-en tennplugg fra motoren. Shine en lommelykt på forsiden veivakselen skivene og se etter en linje som er rillet over den harmoniske balanserer at den nedre er boltet til. Balanse er koblet direkte til veivakselen og merket benyttes et referansepunkt som kommer på linje med en peker som er boltet til forsiden av motoren. Marker denne rillet merket med en pekepennen. På noen modeller kan det være flere, mindre merkene før og etter den viktigste indikatoren, er imidlertid den største merket den "TDC" -merket og viktig referanse for å sette motoren timing.

2 Ta ut tennings eller bensinpumpe sikring. Hold en finger over tennplugghullet og har en assistent "bump" starteren ved raskt å dreie tenningsnøkkelen på og av. Fortsett denne prosessen til komprimering begynner å skyve fingeren fra tennplugghullet. Dette betyr at stempelet er på toppen av kompresjonsslaget og i nærheten av "TDC".

3 Shine lommelykten på veivakselen balanserer. Merket som ble fremhevet vil være svært nær pekeren. Bruk en pipenøkkel som er koblet til veivakselen bolten som forbinder balanserer på veivakselen og roter veivakselen til pekeren nøyaktig på linje med det markerte preg på den harmoniske balanserer.