Hvordan finne drivstoffpumpen på en 1981 Bronco

1981 Ford Bronco var utstyrt med 4,9-liter, 300 kubikk-tommers, sekssylindret, 5,0-liter, 302 kubikk-tommers V-8 eller 5,8-liters V-8 motor. Den 4,9-liters motoren bruker en one-barrel forgasseren. Den 5,0-liters, og 5,8-liters motorer bruke to-fat forgassere. Alle bruke en mekanisk brennstoff pumpe som er montert på motoren, men i litt forskjellige posisjoner. Disse drivstoffpumper er mye enklere å få tilgang enn de på senere innsprøytning av bensin. Bensininnsprøytning ikke blitt standard på Bronco fram til 1985.

Mekanisk brennstoffpumpe

Mekaniske drivstoffpumper bruke et vakuum membran for å trekke drivstoff fra tanken og sende den til forgasseren. En arm på bensinpumpen ritt på en eksentrisk festet til kamakselen timing utstyr, eller en del av kam. Denne eksentriske fungerer på en måte som ligner på en kamaksel lapp. Som kamaksel eller tannhjulsvindinger, skyver den eksentriske arm på bensinpumpen opp og ned, aktivering av membranen og forårsaker drivstoff å strømme. Mekaniske drivstoffpumper arbeider ved et lavt trykk på mellom tre og fem psi.

4,9-liters motor

Brennstoffpumpen på 4,9 liters motor er plassert på førersiden av motorblokken, ved siden av sylinderen No. 2 - den andre sylinder fra fronten av motoren. Hvis du følger drivstoffslangen fra forgasseren, vil det føre deg til drivstoffpumpen.

5,0-liter og 5,8-liters motorer

Bensinpumpen på 5,0-liter og 5,8-liters motorer er festet til timing dekselet foran, førersiden av motoren, under vannpumpen. Igjen, hvis du følger drivstoffslangen fra forgasseren, vil det føre deg til drivstoffpumpen.

Fjerning og installasjon

Prosedyrene for å fjerne disse pumpene er det samme på hver sin motor. Skru drivstoffslangene fra drivstoffpumpe med en fakkel mutter skiftenøkkel. Bruk en skralle og socket for å fjerne de to boltene som holder pumpen på enten motorblokk eller timing dekke. Skrap pakningsflatene med en sparkel for å fjerne eventuelle pakningsrester eller rusk. Rengjør pakningsflatene med en butikk fille fuktet med deler renere. Coat pakningsflater og begge sider av pakningen med svart RTV silikon. Monter pakningen på drivstoffpumpen og monter pumpen på motorblokk eller timing dekke. Monter boltene og bruke en momentnøkkel for å trekke dem til mellom 19 og 27 fot-pounds. Sett inn og stram drivstoffslanger.

Drivstoffpumpe Not There?

Selv om disse motorene alle brukt mekaniske drivstoffpumper, en populær konvertering var installasjon av en elektrisk drivstoffpumpe. Man kan se den mekaniske pumpe på motoren med noen brennstoffledninger koblet til den, eller det kan være en metallplate - som kalles en blokk-off plate - boltet til motoren hvor pumpen skal være. Hvis dette er tilfelle, har Bronco blitt modifisert med en universell elektrisk drivstoffpumpe. Siden disse pumpene er utviklet for å overføre drivstoff i stedet for å trekke det, de er vanligvis plassert på rammen, like i nærheten av bensintanken. Følg drivstoff linje fra forgasseren, tilbake langs rammen og du finner det.