Hvordan fikse opp og ned tastene på en Nokia 5300

Nokia 5300 kombinerer telefonens funksjonalitet med musikalsk nytelse. Dessverre, kan problemene utvikle seg over tid som forstyrrer din evne til adekvat styre musikken eller samtalen volumet ved hjelp av fastkoblet tastene på telefonens overflate. Heldigvis, kan noen enkle tiltak treffes for å gjenopprette funksjonalitet uten å måtte ringe teknisk support.

Bruksanvisning

1 Rengjør sporene rundt volumtastene med en tannpirker eller nål. Ved hjelp av spissen, forsiktig skrape skitt, pocket lo og bebygde hudfett fra sprekkene. Hvis du holder instrumentet med en liten vinkel, kan du selv være i stand til å gjøre rent under leppen til hver knapp. Vær forsiktig med å bruke for mye kraft, som du kunne bryte av-knappen. Når dette er gjort, teste om knappene virker normalt.

2 Utfør en myk tilbakestilling på Nokia 5300 hvis problemet er fortsatt til stede. Programvare funksjonsfeil kan være på jobb hvis du rengjør tastene ikke gjenopprette funksjonaliteten. For å gjøre dette, trykk "* # 7380 #" fra startskjermen. Telefonen vil tilbakestille til fabrikkstandardkonfigurasjon og deretter slå av og på automatisk. Når telefonen er nytt, test for oppløsning.

3 Utfør en hard tilbakestilling hvis volumtastene fortsatt ikke fungere riktig. Dette vil fullstendig slette all informasjon og installere en ny versjon av operativsystemet. Gjør dette ved å gå inn i "* # 7370 #" fra startskjermen, og deretter trykke på "Ja." Det vil ta enheten et par minutter å fullføre tilbakestillingen og lesse. Teste funksjonaliteten til volumtastene gang.

4 Kontakt operatøren din for å diskutere mulighetene for å reparere eller erstatte din Nokia 5300. Dessverre, hvis nøklene fremdeles ikke fungerer som den skal, er det sannsynligvis på grunn av et problem med maskinvaren internt som ikke kan løses ved felles sluttbrukeren.

Hint

  • Slå din Nokia 5300 av og på et par ganger per uke bidrar til å holde den i drift optimalt. Gjør du det konsekvent kan forlenge levetiden på enheten.
  • Utsette din Nokia 5300 for ekstreme temperaturer over lengre tid kan skade interne kretser som styrer komponenter som volumtastene. Sørg alltid for å ta med telefonen inne med deg når du går ut av bilen.