Hvordan fikse en ødelagt motor blokk

Din motorblokk er forseglet hjertet av bilen din, holder sammen alle de virkelig viktige komponenter som dine sylindere og topplokk. Ofte laget av støpejern eller aluminium, kan delene i din motorblokk utvikle sprekker og skader over tid. Mens det er mulig å fikse en ødelagt motorblokk, er det viktig at du nøye vurdere skaden og finne ut om det ville være mer tid og kostnadseffektivt å bare ha din motorblokk helt erstattet.

Bruksanvisning

1 La motoren kult hvis det var nylig på. Undersøk skade på motorblokken. Hvis skaden er intern, må du bruke en intern fugemasse. Hvis skaden er på overflaten, for eksempel en sprekk eller hull i foringsrør at du kan se at du må bruke en filler epoxy.

2 Bruk epoxy for å forsegle de ytre sprekker. Mens hansker, fylle sprekken eller gapet med epoxy i henhold til instruksjonene på boksen. De fleste epoksy, som den populære JB Weld, kommer i to rør - en base og en herder. Fylle sprekken med base og deretter blande den med herderen og la den herde for hvor mye tid som er oppført på pakken. Når epoksyen har herdet og reparasjonen gjøres, sand ned en hvilken som helst rest som stikker ut av gapet.

3 Bruk en intern motorblokk fugemasse. Med motoren kjølig, løfter panseret og åpne radiatorlokket. Hell den anbefalte mengden av motorblokk tetningsmasse i radiatoren basert på motorstørrelse og deretter lukke radiatorlokket igjen. Slå på varmeapparatet og viften til maksimum og deretter slå på motoren. Kjør den på 1000 rpm i 60 minutter, og deretter slå av motoren og la den avkjøles. Toppen av radiatoren med vann og frostvæske.