Hvordan fikse en Front Sway Bar End Link

En sway bar er en stiv lengde av metall som bolter til bilens fjæring på hver side. Når kjøretøyet går rundt hjørner, i tverr reduserer krengning ved å tvinge innsiden dekket med bakken, noe som øker grepet og gjør bilen føler seg mer stabil. De fleste biler bruker en front sway bar samt en bakre bar. Stolpene er koblet til suspensjonen med et endeledd, som er festet til stolpen på den ene enden, og suspensjonen på den andre. Av og til disse brudd eller bli slitt og må skiftes ut. Dette er vanligvis en enkel jobb.

Bruksanvisning

1 Parker bilen på et flatt område. Løsne mutrene som holder på forhjulene. Løft bilen med et gulv jack og senk den ned et par bukker plassert under hver side av bilen. Ferdig med å fjerne lug nuts og deretter hjulene.

2 Finn sway bar og slipp koblinger. Dette vil være en rund lengde av metall som går fra den ene side av bilen til den andre. Slipp lenker vil gå av ved 90 grader, selv om de kan gå opp eller ned fra baren til der de er boltet til suspensjon.

3 Koble endeleddet fra sway bar med en stuss og en skralle. Koble endeleddet fra der den fester til suspensjonen med en stuss og en skralle. Ta kontakt med en verksted manual for bilen din hvis du ikke klarer å finne ut hvordan du fjerner koblingen.

4 Installer den nye endeleddet i motsatt rekkefølge som den gamle ble fjernet i. Bolt linken til svaie bar i den ene enden og suspensjonen på den andre enden. Sørg for at alle foringer, skiver, avstandsstykker eller annen maskinvare som er installert på riktig måte.

5 Installer hjulene, fjerne bukker og senke bilen til bakken. Trekk til hjulmutrene. Ta bilen for en prøvekjøring.