Hvordan feilsøker jeg spy Problemer Med en 1997 Jeep Grand Cherokee 6 Cylinder?

Hvordan feilsøker jeg spy Problemer Med en 1997 Jeep Grand Cherokee 6 Cylinder?


Det kan være mange grunner til at motoren i din Jeep klarer å "sveiv" - eller snu riktig. Ved å starte på et bestemt punkt, for eksempel tenningslåsen, og jobbe deg systematisk gjennom bilens startsystemet, vil du være i stand til å finne og løse årsaken. Når du feilsøker din Jeep, er det alltid best å eliminere de mest åpenbare årsaker først.

Bruksanvisning

1 Sett bilen i "Park". Vri tenningsnøkkelen. Hvis motoren ikke snu, rist den forsiktig girspaken frem og tilbake i "Park" mens vri om nøkkelen. Hvis motoren nå snur over nøytral sikkerhetsbryter må justeres.

2 Vri nøkkelen på nytt. Hvis nøkkelen ikke slår, se etter en skadet tann på tasten. Legg merke til om dash lysene slås på når nøkkelen vris. Hvis de ikke gjør det, mistenker en dårlig tenningsbryter eller en frakoblet batterikabel. Hvis lysene slår på men motoren går ikke rundt, mistenker et svakt batteri eller skadet starter.

3 Lytt etter merkelige lyder når nøkkelen vris. En stakkato-lignende lyd kan bety starteren er ikke engasjerende riktig. Dette kan være forårsaket av et svakt batteri eller en skadet eller løs starter. En solid "klunk" når nøkkelen vris kan bety at motoren er låst. Prøv å slå den nederste trinse på motoren med en stor kontakten for å kontrollere at motoren er fri til å snu.

4 Kontroller motorens drivreim. Pass på at det ikke er brutt og satt seg fast i en trinse.

Hint

  • Den vanligste årsaken til startproblemer er et svakt batteri. Vær sikker på ditt er tilstrekkelig ladet.
  • Når du lader batteriet, må du være sikker på å observere riktig polaritet for å unngå å skade den.