Hvordan feilsøker jeg en Chevy K1500 Transmission?

Hvordan feilsøker jeg en Chevy K1500 Transmission?


C / K 1500 pickup er et navn gitt til en linje av full størrelse pickup lastebiler produsert av Chevrolet fra 1960 til 1999. K1500 er firehjuls versjon som vanligvis kommer fylt med en to-dørs vanlig drosje, en valgfri V -6 eller V-8 motor og en fire-trinns automatisk girkasse. Transmisjonen er en viktig enhet som hjelper kontroller skiftende tannhjul. Uten en fungerende overføring, vil K1500 pickup lastebil begynne å ha skiftende problemer og vil til slutt slutte å kjøre.

Bruksanvisning

1 Parkere lastebil på et trygt sted på flat mark. Sett på parkeringsbremsen for å hindre at lastebilen ruller mens du feilsøker overføringen. Start motoren og la motoren gå på tomgang i minst 15 minutter for å varme opp. Hold motoren i gang. Pop åpne panseret.

2 Gå til panseret området og finne overføringen påfyllingslokket. Ikke forveksle dette med oljepåfyllingslokket. Rådfør deg med brukerveiledningen hvis du er usikker på hvordan å identifisere overføringen påfyllingslokket. Skru overføring påfyllingslokket og trekk hetten av. Se på fargen på overføring væske som du tar ut overføringspåfyllingslokket. Overføring væske skal være rød. Hvis overføring væske er en mørkere farge, må du endre det.

3 Tørk av væske fra overføringen peilepinnen med en klut fille. Sett på peilepinnen og ta den på nytt. Inspiser peilepinnen for å sørge for at overføring væske hviler mellom øvre og nedre merkene på peilepinnen. Hvis peilepinnen leser at overføring væske er lav, må du legge mer væske.

4 Sett på overføring peilepinnen og senk panseret av bilen. Kom inn i lastebilen din og forberede seg på en road test. Start med bilen slått av. Slå på motoren og lytte etter pip. Legg merke til om sendingen lys aktiveres på dashbordet. Hvis sendingen lys aktiveres, ta bilen til en lokal automotive butikk. Automotive butikker kan vanligvis diagnostisere varsellysene på bilen din.

5 Trå inn bremse og skifte fra "Park" til "Reverse". Du skal føle lastebil hoppe så sendingen skifter i gir. Lytt etter unormale lyder som sliping eller metalliske lyder. Støy på dette punktet kan tyde på en skadet clutch eller en dårlig oljepumpe.

6 Trå inn bremse og skifte fra "Reverse" til "Drive". Igjen, bør du føle lastebil hoppe litt. Fortsett å lytte etter merkelige lyder. Hvis du er komfortabel med å kjøre bilen, la av bremsen sakte og la lastebil for å gå videre. Kjør så langt i avstand som du føler deg trygg kjøring.

7 Lytt til lydene som kommer fra din overføring, spesielt når du er nå høye hastigheter og giring. Høres gjort mens du er på reise med konstant hastighet kan tyde på feil kurs. Lyder mens kjøretøyet er i endring tannhjul kan tyde skadet tannhjul eller en slitt clutch. Sjekk rpm måler for å sørge for at bilen er enda giring, da dette kan også indikere et problem med tannhjul eller clutch. Ta kontakt med en profesjonell mekaniker hvis du har problemer med å få sendingen for å skifte gir, da dette kan indikere et alvorlig problem.