Hvordan feilsøker en BMW

Hvordan feilsøker en BMW


BMW eiere anbefales å lese deres bruksanvisningen og ta sine biler for rutinemessig vedlikehold som er anbefalt av produsenten. Ifølge Bimmerzone.com, "Forebyggende behandling er bedre enn å finne en kur." Dette er sant fordi å sette av et problem vedlikehold på din BMW kan resultere i en uforutsett lite problem som vokser inn i en større - dyrere - en i en svært kort periode.

Bruksanvisning

Vedlikehold påminnelser

1 Hvordan feilsøker en BMW

Å ha de riktige verktøyene er viktig.

Sjekk eventuelle problemer med utstyret med motoren eller olje med riktig verktøy. For BMWs - opp til modellåret 2000 - kjøpe en Peake Tool modell PR-R5 / FCX (II). PR-R5 / FCX (II) -16 modell er verktøyet for 2001 til 2004 BMW-modeller. Også 2001 til 2006 BMW modeller krever Peake Tool PR-R5 / FCX3, og Peake Tool modell PR-R5 / FCX3-U dekker 1987 gjennom 2006-modeller. For 2005-modeller til dags dato, disse billig verktøy ikke fungerer med BMWs Tilstand basert tjeneste (CBS) system. For disse, trenger du en BMW scan verktøy eller skanneren programvare som kan tilbakestille tjeneste påminnelser. Peake verktøy kan kjøpes på nettet fra enten eBayMotors eller PeakeResearch.

2 Ta av kontaktdekselet til motorrommet og koble Peake verktøyet til den runde, 20-pin diagnosekontakt. De 2001 til 2004 modeller har en 16-pinners diagnostiske kontakten.

3 Trykk på "Go" -knappen på verktøy for å avsløre koder for å identifisere hva som skjer med bilen. Forklaring til kodene finner du i bruksanvisningen som følger med verktøyet. Dette verktøyet kan lese og klare drivverket koder.

4 Sjekk bremseslitasje på din BMW ved å sammenligne CBS anslått bremseslitasje til selve bremseslitasje. Hvis du ikke har en CBS-systemet, er det bare sjekke bremseslitasje å fastslå tilstanden til pads og rotorer.

5 Omprogrammere Dynamic Stability Control Module - hvis du har en CBS-systemet - og finne ut om den beregnede bremseslitasje av CBS-systemet passer med selve bremseslitasje. Dette kan korrigeres med programvare fra din BMW-forhandler.

Tilstand basert tjeneste System

6 Identifiser om din BMW har en CBS-systemet. Følgende BMW-modeller har Condition Based Service (CBS) systemer: 2002 og nyere 7 Series, 2004 og nyere 1-serie (E87 kroppen stil), 2004 og nyere 5 og 6-serien (E63 og E64 karosserivarianter), og 2006 og nyere 3 Series (E90 og E91 karosserivarianter). CBS Systemet overvåker motorolje og kabinluftfilter, foran og bak bremseklosser, bremsevæske og tennplugger. CBS-systemet er kjent for å rapportere falske alarmer, slik som lav olje. Hvis olje lyser, sjekke olje.

7 Bestem hva slags peilepinnen din BMW har. En oljepeilepinnen er ikke tilgjengelig på NG6, N62TU, S65 og S85 motorer. For disse motorene, er en elektronisk oljenivågiver som finnes i bunnen av bunnpannen. I BMWs med de tidligere nevnte motorene, må du tappe oljen ut av motoren. Disse motortyper har ikke normale målepinner. De har elektroniske målepinner i bunnen av bunnpannen.

8 Hell den korrekte mengde av olje inn i motoren.

9 Bytt sensoren hvis olje sensor fortsatt leser at oljen er lav.

Sjekk dekkene

10 Hvordan feilsøker en BMW

Ikke glem å sjekke dekktrykket.

Sjekk sideveggen av dekket for å fastslå den spesifikke dekktrykk som kreves for din BMW.

11 Bruk et dekk trykkmåler for å sjekke dekkene ukentlig. Tire trykkmålere på bensinstasjoner er ikke så nøyaktig som et billig dekk Manometeret som du kan kjøpe til enhver auto deler forhandler.

12 Kontroller slitasjen mønster på dekkene. Skulder slitasje indikerer underinflation eller slå hjørner for hardt, noe som kan føre til dekk shredding. Sentrum baneslitasje skyldes overinflation hvor midten av dekket er mer slitt enn kantene. Kopping i slitebanen er forårsaket av et ubalansert dekk på grunn av løse deler, feil hjullager, ødelagte fjærer eller støtdempere. Diagonal slitasje og kopping, kombinert kan føre til tap av veigrep og / eller kontroll.

Heed Advarsler

1. 3 Les skjerm koder på interiøret instrumentpanelet eller klynge. Sen modell BMWs kan vise mer enn 400 koder. Vær oppmerksom på eventuelle varselmeldinger som vises på instrumentpanelet.

14 Slå på tenningen.

15 Bruk fjernlys / blinklys bryteren for å vise meldingskoder på instrumentpanelet.

16 Tolke kodene ved å lese brukerhåndboken.

17 Registrer deg på nettsteder som Bimmerfest.com hvor du kan finne spørsmål og svar om støy eller andre symptomer på din BMW.