Hvordan få PUK-koden for en mobiltelefon

Hvordan få PUK-koden for en mobiltelefon


Den personlige identifikasjonsnummer (PIN) på din mobiltelefon fungerer som et sikkerhetstiltak for å hindre at uautoriserte brukere får tilgang til din mobiltelefon. Men hvis du glemmer PIN-koden, vil du også bli låst ute. Pinnen opplåsningsnøkkel (PUK) er en seks-sifret nummer som hjelper deg å tilbakestille PIN-koden. De fleste brukerne ikke engang klar over at de har en PUK-kode før de klarer å angi riktig PIN-kode i sine mobiltelefoner tre ganger. På dette punktet, ber mobiltelefon for en PUK-kode, og du må ta kontakt med mobiloperatøren.

Bruksanvisning

1 Ring mobilleverandørens kundeservice. Kontroller sikkerhetsinformasjonen på tjenestekontoen.

2 Forklar kundebehandler som du har overskredet det maksimale forsøk på å taste inn PIN-koden på mobiltelefonen, og at mobiltelefonen er nå ber om en PUK-kode. Skriv ned sekssifrede PUK-koden til SIM-kortet for lagring.

3 Tast inn PUK-koden på mobiltelefonen i feltet. Trykk Enter / OK-tasten. Skriv inn den nye PIN-koden to ganger og trykk Enter / OK-tasten igjen.

Hint

  • PUK-koder er spesifikke for hver Subscriber Identity Module (SIM) -kort. Du kan lagre din PUK-koden for fremtidig bruk, men det fungerer bare i en telefon som har SIM-kortet i spørsmålet.
  • Ikke prøv å gjette PUK-koden din. Avhengig av mobiloperatøren, du har bare tre til fem forsøk på å angi riktig rekkefølge. Etter den siste forsøk, vil SIM-kortet må byttes ut.