Hvordan få en tidlig oppgradering med Verizon Wireless

Hvordan få en tidlig oppgradering med Verizon Wireless


Hvis du noen gang har eid en mobiltelefon og registrert for tjenesten med en 2 års kontrakt, vil du vite at det er nesten umulig å holde en enhet i et år og 8 måneder (kvalifisert for oppgradering) uten banging den opp. Så les denne artikkelen og finn ut ut du kunne oppgradere telefonen tidligere enn planlagt oppgradering date!

Bruksanvisning

1 Hvis du ønsker å oppgradere telefonen før valgbarhet dato, deretter starte med å finne ut hva denne dato.

2 Hvis dagens dato er innen et par måneder etter oppgraderingen datoen, vil du gi kundesenter Verizon Wireless 'en samtale.

3 Når du er der, fortell dem at du ønsker å oppgradere telefonen tidlig og komme opp med noen boogie unnskyldning som du mistet telefonen, ikke telefonen sende eller motta tekstmeldinger på riktig måte, eller plutselig enheten holder ringe ut av seg selv . Uansett unnskyldning kan være, sørg for å fortelle dem at det er deres feil, og de må gjøre noe for å ta imot deg.

4 Selvfølgelig de kommer til å fortelle deg at de ikke kan gjøre det, og blah blah blah. Vel, hvis de ikke kan gjøre det, så hvem kan? Og det er sikkert ikke din feil at enheten er å ringe ut av seg selv og dine minutter blir spist opp utilsiktet, ikke sant? Dersom representanten holder på å insistere på at de ikke kan gjøre det, er det bare å henge opp, ringe tilbake, og du vil få en annen representant på linjen. Gjenta trinn 3 og 4 til du får et svar du ønsker å høre.

5 Etter det, bør du være greit å gå rett inn i en Verizon butikk, eller enda en Best Buy, for å kjøpe en ny telefon. Hvordan vet jeg? Jeg er for tiden ansatt ved en mobiltelefon forhandler og har gjort dette mange ganger med Verizon. Helt ærlig, jeg forstår ikke hvordan de komme unna med å selge en telefon til en kunde som kunne vare et og et halvt år på de fleste, og forventer kunden å holde det for lenger enn det. Lykke til.