Hvordan få en erstatning Blackberry Storm

Hvordan få en erstatning Blackberry Storm


Ulykker kan skje og telefon tapt. Bytte Blackberry Storm er mye lettere hvis dekket av en utvidet garanti plan. Ellers er du ansvarlig for å søke og betale for den totale kostnaden for en ny Blackberry Storm å erstatte en skadet eller tapt. Garantien følger med kjøpet av telefonen, hvis man gjelder, vanligvis dekker produsentens feil, men gir ikke en erstatning for en skadet eller mistet telefonen.

Bruksanvisning

1 Ring Asurion på 888-881-2622 eller besøke Asurion nettsted for å sende inn et krav innen 60 dager etter hendelsen hvis du har kjøpt dekning gjennom Verizon. Følg instruksjonene for noen annen dekning kjøpes hos en annen leverandør.

2 Kontakt kjøpsstedet, hvis indisert, for en erstatning Blackberry på grunn av feil eller mangler. Avhengig av behov for utskifting, ulike veier dekke retning tatt. Noen forhandlere bistå med forsikringskrav for å erstatte din Blackberry.

3 Ring eller besøk tjenesteleverandøren for å aktivere den nye telefonen etter den kommer. Den hyppige bruken av "Backup Assistant" er anbefalt å spare noen lagret informasjon på din Blackberry, i tilfelle dataene er ikke-utskiftbare på grunn av skade.

Hint

  • Bruk en bæreveske for å unngå skader som følge av å miste din Blackberry.
  • Les garantien og dekning nøye når de vurderer å kjøpe ekstra dekning.