Hvordan få 18 fot-pounds Uten Momentnøkkel

Hvordan få 18 fot-pounds Uten Momentnøkkel


Feil strammet muttere og bolter kan føre til alvorlige ulykker. Designere beregne den kraft som er nødvendig for å klemme delene sammen en sikker måte, noe som reduserer risikoen for for tidlig svikt. I mange bransjer - inkludert fly, bil og konstruksjonsteknikk - en momentnøkkel, som kan kalibreres i fot-pounds, er en vanlig måte å stramme gjengede festeanordninger. Måling dreiemoment uten en momentnøkkel krever god tilgang til felles.

Bruksanvisning

1 Måle lengden av pipenøkkelen i inches fra ring-senter til senter-ringen. Del dette tallet med 12 for å konvertere den til føttene. For eksempel, hvis lengden av skiftenøkkelen er 9 inches, svaret er 0,75 fot.

2 Del 18 fot-pounds av lengden på nøkkelen i fot og legg merke til svaret. For eksempel, hvis lengden på nøkkelen er 0,75 fot, er svaret 24 pounds; Dette er kraften som du må bruke til enden av skiftenøkkelen til å oppnå 18 fot-pounds.

3 Stram bolten eller mutteren for hånd før det er for hånd og deretter passe skiftenøkkel på den. Hvis mulig, plasser arbeidsstykket slik at bolten eller stud er vertikal og skiftenøkkelen står vannrett. Hvis dette ikke er mulig, plasser skiftenøkkel på enten øverst i midten eller nederst-senteret, peker rett opp eller rett ned.

4 Hekt fjærvekt i den frie enden av skiftenøkkelen. Hold skiftenøkkel i posisjon på skruehodet og trekk fjærvekt forsiktig til å begynne å stramme mutteren. Holde balansen i samme plan som skiftenøkkelen.

5 Plasser balanse slik at du trekker i rett vinkel - eller vinkelrett - til kroppen av skiftenøkkelen. Etter hvert som mutteren strammes, vil den fjærvekt indikerer en økende kraft. Sjekk denne styrken regelmessig. Ikke overstige verdien du beregnet.

6 Merk: Når den angitte styrken nærmer den beregnede verdien. Dersom bolten eller stud er ikke vertikal, reposisjonere skiftenøkkel, slik at det er igjen på toppen midten eller nederst i midten. For eksempel, hvis den beregnede verdien er 24 pounds, fjerne fjærvekt og reposisjonere skiftenøkkel når den angitte kraft overstiger 20 pounds.

7 Sett på skiftenøkkel og fjærvekt og på nytt innstramming kraft. Holde balansen i planet for den fastnøkkel og vinkelrett på hoveddelen av skiftenøkkelen. Øk kraften inntil balansen viser den beregnede verdien.

8 Fjern balansen og skiftenøkkel. Bolten er nå strammet til et moment på 18 fot-pounds.