Hvordan erstatte tennplugger på en 1997 GMC Jimmy

I 1983, General Motors utgitt to mellomstore SUVer som bærer samme navn til full-size modeller allerede i sine respektive lineups: Chevrolet S10 Blazer og GMG S15 Jimmy. De to modellene forble nesten identisk, sans merkene, gjennom sin produksjon liv. 1997 GMC Jimmy hadde en 4,3-liters V-6 motor som cranked ut en respektabel 190 hestekrefter. GMC anbefales å erstatte tennplugger i 4,3-liters motor hver 100.000 miles som en del av SUV-er planlagt vedlikehold. Mens erstatte pluggene, er det best å inspisere tennplugg ledninger og erstatte dem etter behov.

Bruksanvisning

1 Sjekk gapet på alle seks nye tennpluggene med en gnistgapet verktøy. Den nødvendige gap for 1997 Jimmy er 0.060 inches med en toleranse på pluss eller minus 0,002 inches. Hvis noen tennplugger er ikke mellom 0,058 og 0,062 inches, juster gapet ved å utvide eller begrense det med gnistgapet verktøy.

2 Trace en tennplugg ledning fra distributør mot siden av motoren til du kommer til tykk, gummistøvel som kobler ledningen til tennpluggen.

3 Ta tak i ledningen ved sin gummistøvel og trekk den vekk fra tennpluggen med en liten skrubevegelse, utsette tennpluggen.

4 Fjern tennpluggen fra motoren med en skralle og tennpluggkontakten.

5 Træ en ny tennplugg inn i motoren for hånd og føler for motstand når du træ den. Hvis du føler motstand, må du umiddelbart fjerne tennpluggen og skru den på nytt.

6 Trekk til tennpluggen til 14 fot-pounds med en momentnøkkel.

7 Inspiser frakoblet tennpluggkabelen for eventuelle feil, inkludert skjørhet, sprekker, splittelser, brudd eller overdreven aldring. Hvis noen mangler finnes, erstatte alle seks tennplugg ledninger en av gangen.

8 Påfør en skvett av dielektrisk fett på innsiden av tennpluggkabelen er gummistøvel og spre fett rundt med en liten flat skrutrekker. Line opp tennpluggkabelen boot med toppen av tennpluggen og trykk på boot på pluggen til du føler at den klikker på plass.

9 Gjenta trinn 2 til 8 for å erstatte de resterende fem tennpluggene på motoren Jimmy.