Hvordan erstatte tennplugger i en 2001 Mitsubishi Eclipse

Hvordan erstatte tennplugger i en 2001 Mitsubishi Eclipse


Din Mitsubishi Eclipse bruker tennplugger for å fullføre forbrenningsprosessen, når bilen kjører. Som brennstoff og oksygen kommer inn i forbrenningskammeret, stiger stempelet, og den gnist fra tennpluggen antenner blandingen. Den resulterende miniatyr eksplosjon tvinger stempelet ned igjen og starter prosessen på nytt. Antallet plugger du må skifte avhenger av om bilen er en fire eller seks sylinder. Det er en plug per sylinder, og noen plugg som ikke fungerer optimalt er et tap av strøm til motoren. Det vil bare ta ca 30 minutter å fullføre reparasjonen, hvis du har en seks-sylindret motor.

Bruksanvisning

1 Sjekk gapet på hver tennplugg, med bladsøker. En bladsøker er et verktøy med en rekke blader, som du kan bruke til å måle tykkelsen på en plass. I tilfelle av Mitsubishi Eclipse, må rommet mellom elementet og den avfyring punktet for tennpluggen være .044 tusendeler.

2 Ta tak i en ledning i en tid av støvelen i nærheten av motoren, og trekk tenn ledningen fra plugg. Fjern tennpluggen fra topplokket, ved å vri den mot klokken med tennplugg, skralle og forlengelse.

3 Sett den nye tennpluggen i topplokket, og skru det, med pipe, skralle og forlengelse. Plasser ledningen tilbake på tennpluggen, og skyv på den, til du føler ledningen smekk på plass. Gjenta prosessen for hver tennplugg, før prosjektet er fullført.

Hint

  • Skift tennpluggene en om gangen, eller du vil blande opp tennplugg ledninger. Resultatet er at bilen kan kjøre fordi pluggene ikke skyter i riktig rekkefølge.
  • Ikke over-stramme tennpluggene når du installerer dem, eller du vil skade pluggen og muligens topplokket.