Hvordan erstatte en Timing Belt på en 2001 Ford Focus ZX3

Hvordan erstatte en Timing Belt på en 2001 Ford Focus ZX3


2001 Ford Focus ZX3 kom utstyrt med en 2,0-liters dual-overhead cam motor. Cam timing styres av en variabel kam-tannhjul som ligger på utløps kamaksel. Under motoren, kan kjørecomputer kontrollere eksos cam timing ved å åpne og lukke en olje-aktivert solenoid bygget inn i cam tannhjul til bedre drivstofføkonomi og makt. Utskifting av timing belte i denne motoren kan gjennomføres på en ettermiddag etter en erfaren hjem mekaniker.

Bruksanvisning

1 Koble den negative batterikabelen ved hjelp av en 10-millimeter fastnøkkel. Hev passasjersiden forhjul opp fra bakken ved hjelp av et gulv jack. Bære vekten av Focus med en jack stå under frontrammen. Ta av hjulet og indre sprutdeksel i front fenderwell.

2 Løsne vannpumpen trinse boltene og ta av serpentin belte og remskiven. Fjern vann-pumpe trinse bolter og skyv trinsen ut gjennom bunnen av motorrommet. Fjern tennplugg ledninger og ventildekselet.

3 Roter motoren til øvre dødpunkt ved å justere den store hakket på sveiven skivene med pekeren på motorblokken. På Focus, er pekeren plassert på 5 o'clock posisjon. Sett 1/8-tommers borekronen gjennom det lille hullet i veivakselen skivene og inn i motorblokken. Ta sveiven skivene og timing dekker.

4 Sett kamaksel justeringsverktøyet i sporene på baksiden av kamaksler. Løsne timing beltestrammeren bolt og roter strammer mot klokken. Stram bolten å holde strammeren av beltet. Slip beltet av timingen tannhjul.

5 Installer den nye belte på veivakselen gear og deretter de resterende tannhjul, arbeider i en retning mot klokken. Løsne timing beltestrammeren bolt og lar strammer å stramme beltet. Stram strammer bolten. Roter motoren to omdreininger og linje veivakselen på øvre dødpunkt. Sjekk kamaksel justering. Løsne og stram så strammer bolten til å ta eventuelle gjenværende slakk ut av beltet.

6 Sett på timing cover, ventildekselet (ved hjelp av en ny pakning), alle trinser som ble fjernet, og serpentin beltet. Installer den indre splash skjold og passasjer-forhjulet. Senk bilen til bakken og starte motoren. Prøvekjøring for å kontrollere at motoren utfører riktig.