Hvordan erstatte en termostat i en Jeep 4.0

Hvordan erstatte en termostat i en Jeep 4.0


Jeep 4.0-motoren ble introdusert i Jeep YJ modellen i en bensininnsprøytning, 180hp konfigurasjon. Siden da har 4,0 motor, opprinnelig produsert av AMC og nå av Chrysler, brukes i flere modeller, inkludert Jeep Wrangler og Cherokee. Den 4.0 tilbyr en grei motor design ligner på Ford 4,0 motorer og GM 4,0 motorer. Termostaten i Jeep 4.0 er plassert på toppen av inntak manifold, som er en tradisjonell montering sted for mange 4,0 motorer.

Bruksanvisning

1 Åpne motordekselet og sikre det på panseret prop. Fjern radiatorlokket plassert på toppen av radiatoren. Ikke ta av lokket på en varm motor. La motoren tilstrekkelig kjøling før du starter prosjektet.

2 Plasser et avløp fat under passasjersiden av radiatoren. Åpne petcock med tang og avløp ca 2 liter væske fra radiatoren. Lukk petcock og se etter lekkasjer.

3 Finn bandet klemmen som fester øvre radiator slangen til motoren. Løsne klemmen med en skrutrekker, og trekk slangen av motoren. Den metallhus koblet til slangen er termostathuset.

4 Fjern de to boltene som fester huset til motoren inntak manifold med en skiftenøkkel. Løft bolig utenfor inntaket å avsløre termostaten.

5 Trekk den gamle termostaten ut av motoren og plugge hullet med en ren fille.

6 Skrap den gamle pakningen av inntak og av bunnen av termostathuset med en liten metallskrape. Tørk overflaten ren med et håndkle.

7 Fjern fillen fra inntaket og plassere den nye termostaten inn i hullet. Enden med store fjær på den går inn i inntaket med enden med pinnen som stikker inn i termostathuset.

8 Plasser den nye pakningen på inntaket og stille opp hullene for boltene.

9 Sett termostathuset på pakningen og bolt alt på plass med de originale boltene.

10 Koble til radiator slangen og klemme den med bandet klemmen.

11 Tømme radiator væske tilbake i radiatoren via påfyllingstuten. Lukk radiatorlokket.