Hvordan erstatte en tapt EZ Pass Device

Hvordan erstatte en tapt EZ Pass Device


New Yorkere som jevnlig pendler over George Washington Bridge, gjennom Lincoln Tunnel eller ned på New York State Thruway forstår hvor viktig EZ Pass enheten er. Tenk deg din hjertesorg hvis du skulle oppdage at NY EZ Pass tag hadde fått tapt eller stjålet. Heldigvis er det ikke vanskelig å erstatte en EZ Pass tag.

Bruksanvisning

1 Kontroller at enheten er faktisk mistet eller stjålet. Det siste du ønsker å gjøre er å rapportere EZ Pass som tapt, bare for å oppdage at det er i hanskerommet på tenåring bil.

2 Åpne New York EZ pass hjemmeside (følg linken i Resources) og logg på kontoen din.

3 Naviger til "mistet / stjålet Tag" under den "Vehicle / Tag" menyen. Velg EZ Pass merkenummeret for den manglende enhet. Når du klikker på brikkenummer, vil du ha muligheten til å merke enheten som mistet eller stjålet. Når du deaktiverer den tapte / stjålne tag, kan du ikke bruke det igjen; Derfor er det svært viktig at du er 100 prosent sikker på at enheten er mistet eller stjålet.

4 Bestill en ny tag mens du fortsatt er logget inn på din konto. Du må betale for den nye enheten; Hvis, derimot, er du søker en erstatningsenhet, fordi enheten ble ubrukelig eller defekt, det er ingen kostnad for utskifting.

5 Ring NY State Thruway Authority (800) 333-8655 hvis du foretrekker å snakke med noen i stedet for en erstatning over Internett.

Hint

  • Når du melder din NY EZ Pass som mistet eller stjålet, er du ikke lenger ansvarlig for kostnader som er gjort på den rapporterte tag.