Hvordan erstatte en radiator i en Lincoln Navigator

Det er viktig å holde radiatoren i Lincoln Navigator i god stand, som en lekk radiator kan forårsake overoppheting og skade på motoren. Imidlertid kan radiatorer korrodere over tid. Hvis du er ute etter å spare penger, og har noen mekaniske ferdigheter, prøve å erstatte radiatoren selv. Selv om prosessen er i hovedsak de samme for noen år eller modell, her er hvordan å erstatte radiator i den populære 2001 Navigator.

Bruksanvisning

1 La tenningen i "Off" eller "Lock" posisjon, og koble den negative batterikabelen. Finn belastning på bunnen av radiatoren, løsne den, og renne radiator væsker i en gjenlukkbar emballasje.

2 Fjern eventuelle plast hylser fra radiatoren. Hekt vifte elektriske kontakter og bolter, og ta ut vifte og viftedeksel.

3 Bruk en flat skrutrekker til å løsne slangeklemmer, og koble den øvre og nedre radiatorslanger. Hvis de er bulte, slitt eller sprukket, erstatte dem.

4 Koble overføringslinjer under radiatoren, ved hjelp av en fastnøkkel til å løsne beslag. Pass på å ikke crimp overføringslinjer. Fjern bolter, braketter og klemmer som holder radiatoren, og forsiktig fjerne radiator, være forsiktig for ikke å skade finnene.

5 Koble fan, fan liksvøpet og andre forbindelser til ny radiator, og skyv den på plass, er at den er tett montert på pads.

6 Koble viften tilkobling og erstatte eventuelle plastdeksler. Koble den negative batterikabelen.

7 Fylle radiatoren med en blanding av halv destillert vann og halvparten frostvæske. La radiatorlokket av, starte motoren og la den gå i flere minutter å blø luften ut av systemet. Tilsett mer frostvæske og vann, om nødvendig.

Hint

  • Sørg for å tømme all kjølevæske inn i tette beholdere og kast dem på riktig måte ved å ta dem til en garasje eller til nabolaget farlig avfall sentrum.
  • Sørg for å holde kjølevæske i en lukket beholder utilgjengelig for barn og kjæledyr, og om noen er sølt, rydde opp umiddelbart. Husk at frostvæske smaker søtt, og kan være dødelig ved svelging.
  • Vær sikker på at motoren din Lincoln Navigator er helt avkjølt før du bytter radiator fordi den varme væsken og dampen kan forårsake alvorlige brannskader. Det er også en god idé å bruke hansker og verneklær.