Hvordan erstatte en positiv Cable på et bilbatteri

Hvordan erstatte en positiv Cable på et bilbatteri


Bilens batteri er koblet til det elektriske systemet ved hjelp av en negativ og en positiv batterikabel. Den negative kabelen gir grunnlag for batteriet, mens den positive kabelen er "hot" og gir strøm til alle bilens elektriske komponenter. Driften av bilens ladesystem og alle dets elektriske komponenter er avhengig av en god positiv batterikabel. Hvis din positive batterikabelen er sterkt korrodert eller er mer enn noen få år gammel, ta noen minutter å erstatte det.

Bruksanvisning

1 Åpne bilens hette. Koble den negative batteri (angitt med et "minus" på toppen av batterikassen) kabelen fra batteriet terminalen ved slakke av klemmemutteren med en skiftenøkkel i mot klokka. Løft kabelen fra batteriet og skyv den til side.

2 Trace den positive batterikabelen fra batteriet (merket med en "pluss" på toppen av batterikassen) til spenningsregulatoren eller forrett, avhengig av kjøretøyet. Ta deg tid til å sørge for at du er tracing riktig kabel, som kabelen kan være omsluttet med andre ledninger.

3 Løsne kabelen på batteriets plusspol med en skiftenøkkel slått i mot klokka. Løsne kabelen i den andre enden på samme måte. Hold alle festene for installasjon av den nye kabelen.

4 Legg merke til plasseringen av noen strips eller elektrisk tape som holder kabelen på plass. Kutt bånd eller tape veldig nøye med et verktøy kniv. Legg merke til hvordan kabelen er plassert før du fjerner den.

5 Fjern den positive kabelen fra motorrommet. Trekke kabelen ut av plastkappen (som vanligvis er delt på den ene siden for dette formål), hvis nødvendig.

6 Sammenligne den nye positive kabelen til den gamle kabelen for å sikre den er den samme lengde, tykkelse, og har de samme kontaktene og beslag i hver ende som den gamle kabel. Plasser den nye kabelen inn i skjede gjennom split åpning (bekledningen vil slå tilbake rundt kabelen) og før kabelen akkurat som originalen. Bytt ut noen strips og elektrikertape for å holde kabelen på plass.

7 Koble den positive kabelen til spenningsregulator eller starter med de opprinnelige utrustning strammet i klokkens retning med en skiftenøkkel. Koble den andre enden av kabelen til den positive pol. Skyv den negative batterikabelen på den negative batteripolen. Stram begge terminalene med en skiftenøkkel i klokkens retning. Lukk hetten.