Hvordan erstatte en Ford 2,5 Timing Belt

Hvordan erstatte en Ford 2,5 Timing Belt


Den 2.5L motor kommer i 1998 gjennom 2000 Ford Ranger. Motoren er en freewheeling motor, noe som betyr at de toleranser som ikke er så tett at den forårsaker overdreven motorskade bør beltet strekning forbi omfanget av strammeren. Det tar omtrent tre timer å erstatte timing belte, og spesialverktøy er nødvendig, noe som er tilgjengelig til enhver Ford forhandler. Ford har ikke anbefalt en bestemt intervall for å endre timing belte, men tidligere bruk og service historikk tilsier at det bør skiftes hver 60.000 miles.

Bruksanvisning

1 Hekt klimaanlegg reclaimeren opp til klimaanlegget, hvis du har en gjenvinning. Hvis ikke, har en butikk gjenvinne Freon. Det er ulovlig å slippe ut Freon i atmosfæren.

2 Koble fra batterikabelen og legg den til side, men ikke la det berøre metall. Fjern kjøleviften liksvøpet å bruke de riktige kontaktene. Løsne vannpumpe trinse bolter med riktig socket eller skiftenøkkel. Løsne de ekstra kjøretur beltestrammere med riktig socket, slik at beltet å slakke. Løft beltene utenfor skivene. Fjern vannpumpe trinse bolter, vannpumpe trinse og radiator kjøleviften ved hjelp av de riktige kontaktene eller skiftenøkler.

3 Ta av luftkompressoren ved å skru linjene og unbolting den fra braketten. Fjern servopumpe, men la linjene tilkoblet. Bare legg den ut av veien. Fjern luftkompressoren festebraketten og veivakselremskiven bolt bruke de riktige kontaktene. Fjern veivakselen skivene med avtrekker. Fjern timing dekselet bolten og timing belte dekslet med de riktige kontaktene.

4 Drei veivakselen klokken til den er stilt opp. De taktmerkene på veivakselen sprocket linje opp på en stilling. De taktmerkene på kamaksel linje opp på 5 o'clock posisjon. Hvis veivaksel timing mark linjer opp, men kamaksel mark ikke, slår veivakselen en mer sving, og begge vil stille opp. Tidspunktet merket (diamant) på oljepumpen sprocket bør også stille opp.

5 Løsne strammedreieskruen. Løsne strammejusteringsskruen sakte. Vri strammer klokken hjelp av strammeverktøyet, og dermed frigjøre spenninger fra registerremmen. Drei strammeren til den er mot stopperen, og stram strammer justeringsbolten akkurat nok til å holde strammeren på plass. Løft timing belte av tannhjulene. Sjekk at alle tre timing merker er fortsatt stilt opp.

6 Installer timing belte mot klokken, som starter på veivakselen tannhjul. Før remmen rundt oljepumpen og over kamakselen tannhjulet, holder beltet stramt. Arbeid beltet ned bak strammer skivene. Beltet skal være løsere på strammet side. Løsne strammejusteringsbolten.

7 Drei veivakselen klokken to svinger før taktmerkene stille opp igjen. Stram strammer justeringsbolten til 27 fot-pounds av dreiemoment. Stram strammedreieskruen til 35 fot-pounds av dreiemoment.

8 Monter resten av delene i motsatt rekkefølge. Hvis du hadde en butikk fjerne Freon, har butikken sette Freon tilbake i systemet med gjenvinning. Hvis du har brukt din egen gjenvinning, fylle systemet med Freon fra gjenvinning. Stram veivakselen skivene bolt til 115 fot-pounds av dreiemoment.

Hint

  • En gjenvinning er en kostbar del av utstyret som den gjennomsnittlige personen ikke har legging rundt i garasjen hans. Hvis du ikke har en, vil en butikk fjerne Freon for deg, men sørg for at butikken går med på å sette Freon tilbake til bilen uten å belaste deg for Freon.
  • Hvis klimaanlegget ikke fungerer fordi Freon lekket ut, kan du hoppe over trinn 1 og bare fjerne air condition linjer (det er ingen Freon i systemet til å lekke ut).